Storstaden.

Oj oj oj. Vilken sjukt värd helg! En sådan som man kommer minnas länge, tänka tillbaka på och säga fan vad kul vi hade då!

Men jag är nog lite för trött för att dra hela resan nu. Sexton timmars fest, inte många timmars sömn inatt, en seg tågresa tillbaka hit och phaddermiddag hela kvällen. Det sätter sina spår. Imorgon blir det resumé och pics.

Jag kan i alla fall dra en liten episod från Malmö Airport. Klockan var kvart i nio på morgonen igår när Linn och jag kom på att vi inte hade med oss något att dricka till kvällens fest. Går in på taxfree-shopen för att se om man kan få köpa med sig något, trots att vi flyger inrikes.

Felle: Hej! Vi ska till Stockholm, kan man köpa en flaska vin här ändå?
Försäljningskille: Nej, tyvärr asså, man får bara köpa alkohol här om man ska någonstans utanför EU.
Felle: Inte öl eller cider då heller?
Försäljningskille: Nej,tyvärr..
Felle: Åh, okej. Vad synd.
Försäljingskille: ...men du! Vi har en bar där borta, den är öppen!

Jag undrar om han verkligen trodde att jag är alkoholist eller om han bara var trött?

Nej. Nu ska jag plocka undan käk och diska. Och sova! Man måste ju vara lite pigg på första skoldagen imorgon. See ya!

Puss Felle

Det går i ett.

God kväll bloggen! Jag är trött som ett ägg och kommer stupa i säng vilken sekund som helst. Hade tänkt ta en riktig slappdag idag, men har gjort rätt mycket saker ändå. Det brukar bli så.

Fem tvättmaskiner har körts och tvätten torkats, jag har planerat lite nollning med Erik, sedan tagit en promenad ner till stan med Lotta och även följt henne till ÖG:s, AFb och Kårhuset (En långpromenad med andra ord!), vilat lite i soffan, åkt och handlat, lagat pestolax, käkat middag, diskat, städat och packat. Puh.

Imorgon, tidigt, sticker jag och Linn till hufvudstaden. Släktkalas ungefär, och jag tror inte att jag har träffat ens hälften av alla människor som kommer att vara där. Lite spännanade, och kul. Planerar även att gå och ut och göra stan på kvällen/natten innan vi tar tåget tillbaka till Lund på söndag förmiddag/middag.

Ingen vila här inte!

Men mycket att göra är bara himla kul. Jag överlever!

Puss Felle


Nollesöndag-onsdag + Utedisco.

Hellu! Fullt ös var det igår, och då menar jag inte bara regnet! Nollesöndag (som i år råkade infalla på en onsdag) är en dag då nollorna är utklädda så att de passar in på respektive grupps tema, och sedan går runt och får hälsa på alla olika utskott på Maskin och Industriell Ekonomi. De sjunger egengjorda sånger och får lösa uppgifter och utföra uppdrag. Allt är sjukt kul och gruppen blir verkligen tajtare!

I alla fall, klockan ett på dagen var festen i full gång!


Jag var ganska fin





Nollorna var sjukt taggade!


Här träffar vi I-phös. De har det ganska bra.


Eriks vätskebälte var rätt snyggt.


Erik och Robin är med och leker.


Teamwork!


Sara från M-cafét sitter inte i sjön.


Dessa killar däremot, satt ganska nära sjön.


Dags för att bada. Jag också, såklart.

Efter badet är mina minnen lite luddiga. Vi klarade av de sista stationerna och gick sedan till Helsingkrona för att basta och fortsätta festen. Någonstans här åkte jag hem en stund för att "vila", men kom tillbaka vid tolv på natten för att gå på Datas utedisco.

En hel del öl gick åt, tror vi konsumerade fyra-fem flak bara i vår grupp. Jag körde varannan cider. Det i kombination med bastu var kanske inte världens smartaste idé. Men det var ändå en sjukt kul dag och kväll! Jag älskar att vara phadder!

Idag har jag sovit, en hel del. Välbehövligt. Lite sliten är man allt. Åkte ner till skolan på eftermiddagen och lirade volleyboll och sedan blev det Novalund med siz. Råkade köpa två tröjor och en t-shirt som jag kanske inte behövde egentligen (speciellt som jag försöker spara pengar...) men de var sjukt fina. Oemotståndligt.

Har lite grejer att fixa nu, sen blir det sängen. Hörs!

Puss Felle

Bordershop is the shit.

Tyskland var nice! Vaknade vid halv åtta imorse och blev hämtad av Erik. Bilade via öresundsbron, genom Danmark till Rödby och sedan färjan över. Första gången på Bordershop för min del, vilken underbart ställe! Hur mycket som helst till riktigt schyssta priser.

Vi fyllde bilen med 36 flak öl och cider, 18 liter sprit och några lådor vin. Det bör räcka genom nollningen :P



Erik lastar



Bilen var hemma och urlastad vid halv sex på kvällen. Hade två timmar på mig att handla, laga mat, diska, städa, duscha och fixa iodrning mig innan nollegruppen kom hit för att ladda inför morgondagen. Allt gick kanon och peppen för nolle-söndag-onsdag är riktigt hög!

Nu är jag trött, trött trött och ska kasta mig i säng. Åtminstone åtta timmars sömn skulle vara välbehövligt inatt.


M.C.A - Maskin chess Association

Godnatt!

Puss&Kram Felle

Fullspäckad nollning.

Tjoho! Nollningen är i full gång! Vi har schack-tema. Jag är vit drottning med all makt och kör med nolle-bönderna. Vi har fått en riktigt bra grupp, och allt är bara sjukt kul!

Nice bakisdag igår. Åkte till Linn vid halv tio, sydde klart min utklädnad, stekte massa korvar till lunch och stack sedan till Skrylle för att springa en runda. Löpningen gick väl sådär, har inte sprungit sedan i maj någon gång, men det var nice att komma ut i skogen ett tag! Frisk luft och fin natur. Film och grönsaker med dipp på kvällen satt fint.

Och imorse var det upp tidigt för att slinga håret, nu är jag blond igen och det är toppen! Träffade nollorna mitt på dagen och sedan dess har det varit fullt upp. Rundtur och fotografering och volleyboll och grillning och öl och slutligen fest på M-caféet. Världens röj och underbart folk!

Avslutade med fyllekäk på Statoil, med femtio centiliter cola och en french hot dog för tjugo rikdsdaler. Hur värt som helst!

Nu borde jag nog sova. Ska upp om ungefär fem timmar och ska iväg till Tyskland imorgon. Lagren behöver fyllas på. Veckan som kommer är fullspäckad och pepp!

Puss Felle

Lkpg-fest, regn och symaskiner.

Det regnar ute. Har öst ner hela dagen. Himla mysigt faktiskt, när man inte har något man måste göra. Då kan man sitta framför TV:n utan dåligt samvete!

Om jag utnyttjade några astrala aspekter igår vet jag inte, men jag hade ändå en rätt effektiv dag. Trots vissa känningar av torsdagens öldrickande gick vi upp relativt tidigt och slängde i oss en lätt frukost. Sedan blev det en heldag på Nova och stan med lunch på Max (så värt!) för att få lite extra energi.

Jag var på jakt efter en vit klänning till min phadderutstyrsel men det var helt omöjligt att hitta (Då var jag ändå inne i alla klädaffärer i hela Lund, ungefär)! Det är väl lite fel säsong för vita kläder. Rotade fram några gamla plagg ur garderoben istället, köpte två meter vitt tyg och ska försöka sy ihop något av det. (Eller snarare, låta siz försöka fixa fram något :P)

Fest var det också igår också, först grillade vi lite (korv) på balkongen, käkade Maddes hemgjorda äppelkaka och blandade några nya drinkar. En massa linköpingsfolk ramlade in, riktig berzanreunion blev det! Youtubeklipp och gamla minnen, lagom mycket alkohol, mysig kväll!


Jag har gjort en Visby hamn - lite söt, men god!

Och imorse fick jag världens finaste frukost av den finaste pojken. Amerikanska pannkakor med vanlijglass och sylt, kaffe latte och apelsinjuice.


Supergott!

Har inte bara slöat idag, var hos Linn några timmar också! Jag klippte och nålade och såg på när hon höll på att döda sin symaskin (den gjorde inte ritkigt som den skulle). Men det blev bra tillslut, och vi har morgondagen på oss också.

Och så har vår inneboende flyttat in, Lotta, som ska bo här tills hon får sitt korridorsrum. Det är kanonbra att folk kommer hit hela tiden, dä tvingar vi oss till att städa :).

Nu måste jag hoppa in i duschen, phadderträff och fest ikväll med phöset och alla phaddrar på Maskin. Pepp!

Puss&kram Felle

Kräftans kryptiska sektor.

Jag läste mitt horoskåp i DN igår. Det är ju alltid intressant att se hur bra det det stämmer in.


Klart som korvspad! Här ser man precis hur vettiga och verklighetstrogna horoskåpen är. Jag passade under gårdagen på att utnyttjade de astrala aspekterna fullt ut. Hmm?

Telefonkiosken är röd.

Nu har jag bastat. Och druckit öl. Och fått en dum idé. Och genomfört den dumma idén.

Vi var i Helsingkronas bastu, det ligger på skolområdet. På området finns även en sjö (sjönsjön) där det ligger en ö (önön) och på ön står The Telefonkiosk.

Varje år och varje nollning så målas denna telefonkiosk i vackra färger, vissa vackrare än andra.

Och nu är såklart kiosken röd. Den vackraste av dem alla.


Här står vi på stranden, med färgburken, redo att simma ut. Det var lite kallt i vattnet.

  
TV: Brange i vattnet. TH: Vi målar. Ja, jag vet. Det syns inte så bra. Men om man föreställer sig så.

Jag tvättar aldrig håret två dagar i rad. Så gör man bara inte. Men imorgon blir helt klart ett undantag, för äckligare vatten än det i sjönsjön, det får man verkligen leta efter!

Godnatt!

Puss Felle

I Lund händer det grejer.

Fullt upp. Jag har pluggat ekonomi hela veckan. Typ. Träffat lite folk också. Men mest pluggat.

Kort resumé.

FREDAG: Sista kvällen i Linköping, fin middag hemma och sedan öl på 55:an. Väldigt trevligt. Jag saknar folket redan, men det är så skönt att veta att de finns där. Finns kvar. Vi ses ju till jul igen.

LÖRDAG: Äckligt försenat tåg till Lund (med miljoner kg packning, ungefär) där jag sov större delen av vägen, och äckligt försenad stadsbuss (med miljoner kg packning, ungefär) till lägenheten. Packade upp, fixade iordning mig och stack sedan till Henke och därefter vidare till Malmö. Vi käkade, drack öl och planerade lite nollning.

SÖNDAG: Plugg med Micke. Tidig middag på stan (grekisk restaurang) med kusin och moster och sedan häng med Johans bror + flickvän hemma hos oss. Vi såg på "Barnhemmet" och jag drömde konstiga drömmar, men annars var det trevligt.

MÅNDAG: Plugg med Micke, Brange, Victor och Sofia. Lite OS. Inte mycket mer.

TISDAG: Fortsatt plugg med gänget. Träffade Gustav och Madde på kvällen. Bakade pizza och åt kladdkaka och pratade bort ett antal timmar. Supermysig kväll.

ONSDAG: Igår? Mycket plugg. En film på sen-eftermiddagen för att koppla bort tankarna, och sedan plugga hela kvällen.

Idag var det tenta, och den var mest skum. Inget av det som brukar komma, och jag lagt mest vikt vid under pluggandet, var med. Däremot var det en hel del matte. Ganska kul, men jag har ingen aning om jag gjorde rätt. Det märks.

Nu måste jag slänga i mig lite mat och skynda mig ner till stan. Ska träffa phaddergruppen och planera lite samt inhandla diverse prylar som behövs till vårt tema. Och så ska jag köpa öl. Hoppas på bastu och öl ikväll, det har jag förtjänat!

Grattis Emma darling! Jag ringer dig! Snart. Sen. I eftermiddag.

Puss Felle

Förresten, så är någon alldeles för snäll och bra. I just dont think I deserve you.

Jag behöver rutiner.

Jag längtar ner till Lund nu. Till vår alldeles egna lägenhet där man får ha det precis som man vill. Till att gå upp tidigt på morgonen och få saker gjorda. Till att ha rutiner och en vettig dygnsrytm och till att gå och lägga sig på kvällen och känna att man verkligen uträttat något.

Jag vet, jag är konstig. Det är sommarlov och jag är ledig och kan sova bort hela dagen och inte göra någonting, men jag är bara så trött på det. Skitväder, folk jobbar och jag borde göra saker men det går inte. För mycket tid och jag fortsätter skjuta upp och ignorera mina måsten.

På lördag åker vi tillbaka! Jag ska visserligen ägna kommande vecka åt plugg, men det blir ändå skönt att komma "hem".

Och ikväll ska jag till Oscar och käka mat och spela spel (TP?) eller se på film eller bara umgås. Träffa Martin och Molle igen. Som på den gamla goda tiden.

Men först blir det käk här hemma. Mammas nylagade flygande Jacob med jordnötter. Mmm! Det kan nästan inte bli bättre:)

Puss&Kram! //Felle

Ön där man alltid har motvind.

Gotland, ja, med Johan och hans famij. Det var nice. Det var lite blåsigt, regnigt, kallt, hungrigt, åskigt och läskigt, men också trevligt, gott, vågigt, fint, mysigt, soligt, skönt, intressant, roligt, raukigt och väldigt härligt. Kanske inte allt på samma gång, men lite.

Bil till Oskarshamn och färja till Visby. Det var regnigt (regnet), gott (hamburgaren), mysigt (filmen på båten) och vågigt (vågorna).

Sedan cyklade vi mycket (åtminstone kändes det så). Det blev nog bara fyra-fem mil per dag. Att cykla var regnigt, fint, jobbigt, skönt, roligt, blåsigt och härligt (lite beroende på vädret).

Vi bodde i campingstugor och vandrarhem längs vägen. Mycket mysigt. Och åt supergod mat varje kväll. Mycket gott.

Färden gick längs kusten till Lummelunda-grottorna (kallt men intressant) och vidare till metropolen Lärbro. Där finns både Ica och Konsum men inte en enda restaurang (hungrigt).

Vidare genom motvinden till Fårösund och Fårö. Här var det väldigt fint, både vad gäller natur och cykelvägar. Vi såg en av världens finaste sandstränder, men det var åskigt och blev inget bad. Här fanns även raukar (raukigt) och vi hälsade på Ingemar Bergman vid hans grav (läskigt). Trevlig men väldigt regnig och motvindig ö.

Efter Fårö bar det av västerut igen. Fortfarande blåsigt och vinden hade naturligtvis vänt så att vi återigen hade motvind, men nu sken solen (soligt) och att cykla var mest härligt.

Badade på en fin badplats och tog oss på mysiga skogsvägar till staden (byn/samhället/orten?) Slite. Här åt vi på en mycket intressant restaurang. Det är nästan värt ett eget inlägg någon gång.

Och så tillbaka till Visby, på lördagen. Min Johan ville fylla år, så det fick han. Vi bodde på hotell (mysigt, skönt) och drack mousserande vin (gott) och badade 2xbastu (varmt, mysigt, skönt) och badade i poolen och åt väldens godaste mat på en jättefin restaurang (gott, varmt, mysigt, skönt) och drack vin och öl och cider och hade det hur bra som helst (bra).

Sista dagen, söndag, åt vi lyxig frukost och strosade runt i staden. Det var sista dagen på medeltidsveckan och kryllade av människor. Jag sköt pilbåge på den stora marknaden och åt kanderat äpple och medeltiska brända mandlar. Mysigt och härligt.

Sedan färja tillbaka till fastlandet, bil till Linkan och käk på McDonalds som avslutning.

Visby är en fantastisk stad och Gotland landskap är underbart. Om bara vinden kan tänka sig att vara lite snällare åker jag definitivt tillbaka.

Fräsch kamera.

Alla som känner mig vet nog att jag har lite svårt för att ta farväl av kära ägodelar. Min kamera är ett exempel på detta. Den har ett antal år på nacken, är stor för att vara en kompakt digitalkamera, väldigt klumpig och har en trasig batterilucka som hålls på plats av tre gummisnoddar.



Den borde ha kasserats för länge sedan, men eftersom det fortfarande går att fota med den har jag väntat på att den ska gå sönder helt.

Idag tröttnade jag dock på denna långlivade, sega, pryl som verkar vara odödlig, och köpte en ny ändå.

Den är röd.

Vi får väl se. Jag tänker ge den en chans, men blir jag inte nöjd återgår jag till min gamla hederliga tvåmegapixelkamera. Att slänga den vore för mycket begärt. Den fungerar ju?

Förändringar.

Tillbaka i soffan, den vita villan i Malmslätt, Linköping, Universum. Allt är sig likt, men ändå inte.

Jag har varit borta en vecka och för en gångs skull har världen här hemma inte stått still. Min bästa killkompis ska plötsligt flytta till Canada, en lite mer avlägsen kompis ska bli pappa, och min äldsta syster ska gifta sig!

Själv har jag fått två myggbett och lyssnat sönder musiken på min MP3-spelare, det är ungefär så förändrad jag är.

Men jag är inte bitter. Gotland var fint och jag är verkligen, verkligen glad för er skull!

Woohoo, Grattis Danni!!

Sista dagen på jobbet.

Då var det över, för den här gången. Underbart skönt samtidigt som det känns lite vemodigt. Även om man stressar väldigt mycket på en arbetsplats som där jag jobbar, så har man också väldigt roligt. Jag har mycket kontakt med människor, får många trevliga och uppskattande kommentarer av kunder, har alltid något att göra, tiden går snabbt och framför allt; jag har världens bästa arbetskamrater. Repliken "Hejdå, vi ses till jul" är hemskt tråkig.

Och jag kommar att sakna allt det goda jag har frossat i. Kolaglass, blåbärsmuffins, bullar med vaniljgrädde, moccabakelser, knapriga kakor, nybakat bröd och det jag har konsumerat mest; is-latten. Så god!

Å andra sidan finns det många negativa sidor med jobbet också, som jag definitivt inte kommer att sakna. Människor som är otrevliga och klagar på precis allting, andra som aldrig visar hänsyn och inte kan bära bort sin bricka eller tycker det helt okej att kladda ut glass över ett helt bord, icke-fungerande kassaapparater, mindre välvårdade människor som utsöndrar hemska odörer och skrämmer iväg kunder, samt stängningspassen när man alltid måste jobba över.

Både bu och bä alltså. Mest är det nog skönt, och väldigt välbehövligt. Kroppen är trött och imorgon ska jag sova ut.

Syskonen var här i helgen, två av dem vill säga. Mamma och pappa firade 34-årsjubileum igår och vi åt tårta. Eftersom det var min sista lördag i Linköping (för sommaren) tänkte jag och Linn sticka in till krogen, men efter en lite långdragen förfest hos Gustav var jag nykter (chaufför) och trött och valde att spara hundratjugo kronor och åka hem och sova istället. Hann precis somna när en lite berusad grabb ringde och ville bli hämtad. Jag var snäll såklart och han var pigg. Somnade om långt senare och var så trött imorse att jag mådde illa. Jobbet gick bra ändå. När man vet att det är sista dagen så orkar man allt.

Förrresten så slog jag rekord i fredags. Hade världens speed när jag cyklade till jobbet, trots att jag inte var sen, och var framme redan efter nitton minuter. (En sträcka på drygt sju och en halv kilometer). Redo för cykelsemester!

Nu ska jag käka pizza, packa och åka till Johan. Imorgon bär det av till Gotland! Solltimmarnas paradis (hoppas jag). I vilket fall som helst blir det skönt med semester.

See you in about a week!

Kram! //Felle

Hur man brädar en försäljare.

Jag gick en sväng på stan igår, efter jobbet. Trött  efter dryga åtta timmar slit orkade jag inte, som jag i vanliga fall gör, ignorera den påstridiga killen som representerade ett icke namngivet telefonbolag. Jag bestämde mig för att sätta honom på plats istället.

Telefonkille: Hej! Får jag störa några minuter?
Felle: Njaa, alltså jag är jättenöjd med mitt abonnemang...
Telefonkille: Jag ser att du skickar ett sms!
Felle: Ja, jag skickar gratis sms.
Telefonkille: Jaha. Okej. Får jag se vad du har för telefon?
Felle visar.
Telefonkille: Åh. Okej. Ja, den där är ju bra. Väldigt bra faktiskt.
Felle: Jag vet.
Telefonkille: Men bara för att du är så söt så ska du få ett jättebra erbjudande av mig! Vad har du för abonnemang?
Felle: Jag har Telia Student. Ringer gratis till alla som har telia, sextionio öre per minut till alla andra, samt skickar gratis sms till alla.
Telefonkille: Åh. Okej. Jaha. Ja... det är ju det bästa man kan ha...
Felle: Jag vet.
Telefonkille: Ja. De har tagit bort det, man kan inte skaffa det längre. Telia har förlorat jättemycket pengar.
Felle: Jag vet.
Telefonkille: Jaha. Okej. Ja, då var det väl inget....
Felle går triumferande därifrån. ÄGD.

Det var kul. Hans min gjorde min dag.

RSS 2.0