Fräsch.

Skönt med en ledig dag igår. Nu känner jag mig utvilad, fräsch och reda för nytt slit. Bara tre dagar kvar på jobbet, sedan är det dags för semester igen! Tiden går fort och jag ångrar verkligen inte att jag bad att få många timmar dessa två veckor. Cash blir det, kul har jag, nyttig känner jag mig och bäst av allt; det är så otroligt mycket skönare att vara ledig när man har förtjänat det!

Sov rätt länge idag och städade lite innan jag cyklade in till stan. Fixade några ärenden som jag borde ha gjort för länge sedan, växlade tillbaka pengar och bokade tid hos frisör samt optiker. Jobbade ynka sex timmar, gick hur bra som helst, och tog sedan en fika med Erik på Steve's. Det känns alltid så bra att träffa honom. Vissa försvinner, men jag vet att han alltid kommer finnas kvar.


Studentskiva & Student 2006

Semester igen ja. På måndag följer jag med Johans familj till Gotland. Vi tar färjan till Visby där vi sedan hyr cyklar för att utforska norra delen av ön. Ser verkligen fram emot veckan! Cykla några mil per dag, fika, bada, bo på små vandrarhem och bara njuta av en av Sveriges vackraste platser. Helt perfekt.

För övrigt känner jag mig stark, målmedveten och kanske till och med lycklig.

Nu borde jag sova, men jag känner mig oförskämt pigg. Det är det jobbiga med att börja sju varannan dag och tolv eller ett på övriga dagar. Svårt att få en bra dygnsrytm. Men jag överlever.

Puss&Kram //Felle

Sammanfattning av veckan.

Dålig uppdatering, I know. Jag har jobbat en jäkla massa timmar och är inte van att hantera den stress och trötthet som jobbet innebär. När jag inte har jag jobbat har jag antingen socialiserat mig eller varit för trött för att göra något vettigt.

Idag är jag ledig och utsövd och pigg för första gången på nio dagar. Tar mig an en liten sammanfattning av den senaste veckan.

I torsdags var jag stentrött mitt på dagen men piggnade till efter några timmars sömn. Åkte in till stan och fikade med Johan, Oscar och Molle. Vidare till 55an där vi mötte upp Burr och Wasell och några andra mer eller mindre bekanta. Drack vin, pratade strunt och hade en himla mysig kväll. Tomt efter Burr nu, men jag tror (hoppas) att hon har det hur bra som helst.

       
                                                               Bye darling...

fredagen käkade jag lunch med Johan och Linn på Cioccolata och stack därefter till Gyllen. Genomled ett tråkigt diskpass på eftermiddagen. Tiden gick dock fort och jag var relativt pigg när jag kom hem. Kocken (syrran) lagade tacos och vi hittade sedan det gamla hederliga brädspelet Jägersro i ett skåp. Hade planer på att gå och lägga mig tidigt men det blev istället en helkväll med halta hästar, grand prix, odds och slutligen en rafflande seger när min Rigel vann sista loppet. Underbart spel, både jag och Linn blir som barn så fort vi slår upp spelplanen. Kom i säng någon gång vid halv två.

Lördag
, gick upp klockan fem och började jobba halv sju. Gjorde först mackor i några timmar och jobbade sedan på nv. Rätt slapp dag, men var avundsjuk på alla lediga jävlar som kunde njuta av vädret. När jag slutade vid tre blev jag och Linn upphämtade av Oscar med tillhörande brud och vi åkte ner till Järnlunden där vi mötte upp Johan, Gustav och Madde. Fick äntligen njuta lite av solen och det blev wakeboard och vattenskidor för vissa, bad och sol för andra. Åkte tillbaka till Linköping vid åttatiden, grillade hos Gustav och roade oss på hans studsmatta. Jag var extremt trött och gick och lade mig redan vid halv ett.

söndagen kom jag till jobbet klockan halv tio och upptäckte att båda kassaapparaterna samt en av kylarna gått sönder, eller åtminstone inte fungerade. Vi kunde inte göra någonting åt saken utan fick klara oss med en miniräknare och priserna i huvudet resten av dagen. Lättare sagt än gjort när man knappt kan några priser alls. Det blev en lång dag. Kom hem vid femtiden, hann med en omgång av bondespelet innan siz tog tåget tillbaka till Lund och jag själv ägnade kvällen åt städning. Allt från dammsugning till rengöring av spishäll, kylskåp och badrum klarades av. Det var sista kvällen ensam hemma och hela huset blänkte när päronen på söndagnatten kom hem från sin resa.

Måndag,
sov lite för länge. Läste, sedan länge efterlängtade, Stieg Larsson (del tre) till frukosten och fastnade totalt. Jobb mellan tolv och sju, åkte därefter hem åt mammas lagade mat. (Även det väldigt efterlängtat!). Tillbringade kvällen med jordgubbstårta och Stieg. Han är ruskigt bra. (På att skriva).

Igår, tisdag, visade klockan på halv sex när den ringde och väckte mig. Tråkigt nog hade den ställt om sig någon gång under natten och att den egentligen borde visa halv fem var jag helt ovetandes om. Jag förvånades och förbannade det stackars oskyldiga tidsningsbudet när jag upptäckte att tidningen "var sen" och inte fanns i brevlådan. Ännu mer förvånad blev jag när kom till jobbet och fann att dörren var låst och att klockan på mobilen gick fel. Först här började jag få onda aningar men var tvungen att ringa fröken ur tre gånger innan jag trodde på att klockan bara var tio i sex. Blev insläppt av bagarn och hjälpte till i bagariet en timme innan mitt pass började på riktigt. Dagen flöt på bra, trevligt folk gör jobbet kul. Slutade halv fyra och tog bussen till Johan där vi tittade på Batman begins. Åkte sedan in och såg nya Batmanfilmen på bio. Den var sjukt bra och Ledger ännu bättre i sin sista roll.

Och idag är jag som sagt ledig och har förutom att, ledsamt nog, läst färdigt Luftslottet som sprängdes (grymt bra bok) inte gjort någonting. Jag försökte åka på badutflykt, men planerna förstördes av regn och det blev fika inomhus istället.

Usch, det här blev alldeles för långt. Det håller inte. Jag får helt enkelt ta mig tid att uppdatera oftare i fortsättningen. Är man redan trött kan man bara bli tröttare.

Nu blire käk och sedan ska jag träffa Jerry. Vi hörs imorgon! Tja.

Omänsklig trötthet och vidrigt vackert väder.

Hua. Nu känner jag mig nästan som en människa igen. Men de två senaste dygnen har stundtals varit hemska. Jag förstår inte hur jag kunnat bli såhär svag. När jag gick i gymnasiet kunde man utan vidare hoppa över en natts sömn, sitta med ett skolarbete tjugofyra timmar i sträck eller jobbar över ett antal timmar utan att bli speciellt trött.. Nu blir jag slutkörd direkt.

TIsdag natt: Knappt fem timmar sömn.
Onsdag: Kom till jobbet klockan kvart över sex på morgonen, åkte därifrån vid kvart över sju på kvällen. (Dock med en liten schoppingrunda mitt på dagen, men det var ändå sjukt många arbetstimmar)
Onsdag kväll: Fick låna Café Gyllen-bilen och stressade hem till Johan. Släktmiddag. Försöka visa upp ett gott humör och dölja sina gäspningar.
Onsdag natt: Ungefär fyra timmar sömn.
Torsdag: Började jobba halv sju. Det mesta blev fel, men jag orkade inte bry mig eller vara så värst trevligt längre. Jag var bara trött.

Vi hade planerat att åka och bada idag. Jag slutade tidigt och det är kanske den finaste dagen på hela sommaren. Men jag orkade inte. Det gick bara inte. Jag lyckades vingla hem på cykel, tog en ipren mot huvudvärken och slocknade i soffan. Johan ringde och väckte mig för en timme sedan och bestämde att jag inte fick sova mer. Klokt beslut, även om min kropp säger annorlunda. Jag gjorde tokstarkt kaffe och känner mig, om inte pigg, så åtminstone piggare. Men lite bitter. Det är ju typiskt att jag ska jobba just den veckan solen kommer fram för att stanna?

Ikväll är det öl på 55:an, Burr sticker igen och jag vill verkligen träffa henne innan hon åker. Ignorerera tröttheten och hälla i sig lite öl är nog en god idé. Jag har trots allt sovmorgon imorrn.


Hur söta som helst?

Tröttheten har minskat lite. Mobilen är fortfarande trasig, men jag har satt i mitt simkort i reservtelefonen och därmed fixat en temporär lösning. Penganivån på kontot har minskat ytterligare efter impulsköpen igår (jeans, kofta och pocketböcker) men jag får lön imorgon och man kan inte snåla jämt.

Nio pass kvar på jobbet - sedan blir det semester igen. Lyckas jag bara få lite bättre dygnsrytm och mer sömn ska det nog gå bra!

Puss&Kram
/Felle

Det är mycket nu.


Två dagar in på jobbet
och det är värre än jag föreställt mig, jobbigare än jag minns. Jag är trött i hela kroppen, fötterna värker och jag orkar inte göra en bråkdel av allt jag borde. Det är stökigt och äckligt här hemma, jag har inte lagat mat på flera dagar, inte handlat, inte tvättat, inte diskat. Dessutom har min mobil hastigt och lustigt pajat, cykeln behöver pumpas men trots att jag har letat överallt hittar jag inte pumpen, och mina pengar börjar sina allt mer.

Helgen var galen. Fest i lördags, härligt gammalt folk. Fler än förväntat. Grillning, groggar, snaps, musik, vild dans, spräckt ögonbryn, sen kväll. Cykel in till stan och fribiljett till Platå. Jag tappade bort folket, min cykel och slutligen mig själv och vem vet hur den kvällen kunnat sluta? Jag kan bara säga att jag har världens mest underbara pojkvän. Tack för att du alltid finns där för mig Johan. Jag älskar dig!

Riktigt nice bakisdag i söndags dock, vi sov länge, käkade frukost länge och såg på film länge. När jag piggnade till lite framåt kvällen cyklade jag ner till pizzerian i byn och handlade käk. Satte mig därefter med kebab och cola och kollade på Pretty woman. Så ska det vara!

Måndagen var fullt upp hela dagen. Vaknade vid kvart över fem, cyklade till jobbet, slet i drygt åtta timmar. Träffade Burr och Oscar och Johan och efter svindyr Bosseglass blev det bowling på sporthallen. Riktigt kul! (Jag vann lite.) Efter den hårda matchen hamnade vi på Bishops Arms och tryckte i oss hamburgertalrik och öl för vissa. Jag och Johan avslutade sedan kvällen med att se Narnia II på bio. Härlig film och mysig cykeltur hem.

Hårda dagar med andra ord.

Jag har inte tid att sitta här nu heller, men jag fastnade framför Southpark i soffan. Helt slut efter en dags jobb, ovana mil på cykel och välbehövd matlagning. Jag ska upp om mindre än sex timmar och har ett vidrigt pass imorgon. Snart blir det sängen. (Jag ska bara skiva upp en brödlimpa, frysa maten, diska, plocka fram jobbkläder osv......). Vi får se när jag har tid att skriva igen. Godnatt och ciao.

Resan i bilder.


SUNNY BEACH


     
Hotellrummet med balkong

  
Hotellpool                 Johan åker

     
Många härliga kvällar med god mat och fina drinkar!


ISTANBUL

     
På väg                                     Backiga gator!                 Vattenpipor             Supergott!

     
Blå moskén                                                 På närmare håll                     Haghia Sofia

   
Turkiskt bad!         En inlindad Johan     I två värdsdelar samtidigt!

I Sverige regnar det och jag längtar tillbaka!


Resan i ord.

Bulgarien 8/7 - 15/7

Jag och Johan tog Swebus upp till Stockholm. Åt lunch på ett italienskt ställe i Gallerian och träffade Julia en snabbis innan vi åkte flygbuss upp till Arlanda. Flygresan gick snabbt, vi såg på film (What happens in Vegas) och lyssnade på ljudbok. När vi landade ekade planet naturligtvis av applåder, åker man på en svensk charterresa får man stå ut.

Buss hämtade upp oss i Burgas och vi hamnade i Sunny Beach på ett riktigt fint hotell, helt klart över förväntan. Trestjärnigt med pool och mysig balkong och så.

Härliga dagar följde. Mest sol och bad blev det. Helt perfekt väder. Många öl och goda drinkar. Volleybollspel i poolen. Underbart god mat. Inte så mycket fest som vi hade tänkt oss, men det gjorde absolut ingenting. Det känns som att man har vuxit ifrån det där lite. Glassiga uteställen fulla av lättklädda tjejer, berusade och odrägliga svenskar och kåta bulgarier. Dansgolv där man knappt kan röra sig en millinmeter, definitivt inte rocka loss på det sätt man vill. Det är klart det blev lite fest. Men egengjorda drinkar och vin på balkongen är betydligt mysigare.

Mycket slappande men vi aktiverade oss faktiskt en del också. Testade på Aqua world i närheten med de högsta vattenrutchbanorna jag åkt. Och stack iväg till Istanbul på en tvådagars-utflykt.

Det var en riktigt häftig upplevelse. Stämningen och den orientaliska atmosfären i staden vägde med marginaler upp för en lång bussresa och ett ganska illa skött hotell. Vi promenerade mycket. Tittade på Blå Moskén (som är mycket häftigare utanpå än inuti) och Haghia Sofia. Vandrade över bron som förbinder Asiens del av staden med Europas. (Kul grej att vara i två världsdelar samtidigt). Gick genom väldiga marknader och basarer. Åt supergod inhemsk mat. Chillade på ett vattenpipe-kafé. Och skönast av allt; fick soapmassage på ett turkiskt bad.

Sunny Beach och Istanbul, två helt olika sorts resmål, på samma semester. Mycket av allt. Helt perfekt.

Och igår kom vi som sagt tillbaka till Linköping igen. Det är mulet och ska regna torsdag, fredag, lördag och söndag. För min del kan det lika väl fortsätta, jag börjar arbeta på måndag och jobbar 13 av de kommande 14 dagarna.

Skönt att vara hemma, men jag längtar ändå tillbaka. Till kravlösheten. Till att aldrig passa några tider, aldrig veta vad klockan är. Bara göra precis det man känner för. Så som livet alltid borde vara. Resor är underbart.

Hemma igen.

Så var var hemma igen. En vecka går alltör snabbt. Resan var helt underbar! Precis det jag hoppades på och lite till. Mer om denna kommer i nästa inlägg.

Toppenresa ja, även om hemresan var lite jobbig. Kön till incheckningen i Burgas var den längsta jag sett, planet var nästan en timme försenat och när vi landade på Arlanda var klockan runt tre på natten. Flygbussen tog oss till Stockholm, växelautomaten snodde våra pengar när vi skulle låsa in väskorna på centralen, vi promenerade till min syster lägenhet på Östermalm och kom i säng någon gång vid femtiden. Trötta.

Och igår var det full rulle. Tog tåget till Linköping och blev mötta av Johans föräldrar. Åkte hem, duschade, slängde i oss lite mat och sedan iväg igen. Till Motala den här gången, för att fira Johans farfar som fyllde 80. Det blev en ganska lång eftermiddag och kväll, men väldigt mysig. God mat på fin restaurang, vinet fick mig att piggna till något och det hjälpte även Johans kusinbarn till med. Världens sötaste tjej, sex år, med hur mycket energi som helst.

Nu är jag hemma i ett tomt hus, mina föräldrar har åkt på semester till La Palma. Ikväll kommer Oscar, Burr o Johan hit. Efter att ha ätit alla måltider ute i en vecka är man grymt sugen på att laga mat igen. Får se vad vi ska laga, gott ska det bli i alla fall.

Idag har jag mest sovit. Pratat i telefon. Och suttit vid datorn. Jag borde packa upp, tvätta, sortera lite post, vattna och ringa några samtal till, men jag har ingen ork kvar. Det blir att fortsätta med min snart utlästa bok istället, Håkan Nessers "Fallet G". Definitivt hans bästa, såhär långt. Grym.

Dags att lämna regnet.

Vilket skitväder. Konstant regn i två dagar nu. Hade planerat både en golfrunda och lite fotbollslir idag, men ingetdera är speciellt kul i regn. Det blev en runda på stan istället. Växlade pengar och köpte skor. Och så träffade jag Erik. Tog en lång fika och pratade minnen och framtiden.

Sol hade varit nice, men jag ska inte klaga. Imorgon åker vi! Jag och min grabb tar swebus upp till Stockholm på förmiddagen och flyger till Burgas på sena eftermiddagen.

Jag har nästan packat färdigt. Resväskan kommer allt vara helt full när jag är klar. Jag har med mig alldeles för mycket och kommer säkert inte använda två tredjedelar av alla nerpackade kläder. Men jag tänker ta med dem ändå. Bara för att jag kan.

De senaste årens resor har inneburit mycket släpande på bagade hit och dit och väldigt noga utvald packning för att slippa bära för mycket. Nu åker vi charter och behöver inte släpa någonting. Alltså kan jag packa ner hur mycket som helst. Awesome.

Nu ska jag dricka te och återgå till soffan och min bok. Blir nog en film lite senare också. Hörs om en dryg vecka, om jag inte känner för att interneta i Bulgaria (men det känns inte så troligt). Nu ska jag njuta... Ciao!

Bulgarien nästa.

Weei, resa bokad och klar! Sticker till Bulgarien på tisdag, en vecka med ospecificerat boende. Kanske inte världens mest exotiska ställe, men det spelar ingen roll. Jag vill mest komma bort, kunna slappna av på ett sätt som är omöjligt när man är hemma och omringad av måsten och krav. Ligga och steka på stranden, skaffa mig en härlig solbränna, dricka färgglada drinkar och iskall öl, kunna dansa loss hejdlöst på glassiga uteställen och inte behöva riskera att bli igenkänd, hinna läsa färdigt alla påbörjade böcker, äta mängder med god mat ute varje dag utan att bli ruinerad, bada och snorkla och bara njuta. Det blir underbart!

             


Jag och Linn i Bulgarien för tre år sen. Blir intressant att se om landet är sig likt!

Det har regnat i stort sett hela dagen, men det gör inte så mycket. Jag hade massa inomhusgrejer att fixa ändå. Tvätta kläder och förbereda packning och städa och rensa bilder på datorn och så vidare. Imorgon är det fullt upp, bäst att passa på när man har tid!

Igår hämtade jag ut mina nya glasögon. De var jättefina när jag provade ut dem i butiken, bronsfärgade Peak-bågar. Dessvärre var de inte lika snygga nu när mina glas var ditsatta. Jag vet ju att de megatjocka glasen förstör bågarna och gör glasögonen klumpiga och tunga och ögonen stora som....elefanter? Och ändå blir jag alltid lika besviken. Det är så orättvist. Men jag borde kanske inte klaga. Det är skönt att linser finns!

Dags att återgå till plockandet. Måste hinna färdigt före middagen, vi ska köpa asiatisk hämtmat och det tänker jag inte missa. Ciao!

Dystra dagar, förväntansfull framtid.

Nyss hemkommen från Lund. Det blev ett ganska kort besök, och inte fick vi mycket uträttat heller. Jag har känt mig lite halvsjuk de senaste dagarna och var inte på något vidare bra humör. Pickinicken i hettan på Lomma Beach med huvudvärk och antydan till feber var mest jobbig. Drinkarna smakade inte alls lika gott som de brukar göra. Och filmerna var mycket sämre än förväntat.

Dessutom resulterade besöket på IKEA endast i två ramar, inte en enda tavla, några kuddöverdrag som vi måste lämna tillbaka på grund av hål, samt persienner som inte visade sig passa speciellt bra i vår lägenhet. När de var färdigmonterade kunde man inte längre öppna våra fönster. Lite jobbigt!

Men men, man ska väl inte få allting serverat jämt. Ibland måste man känna på motgångar! Det blev i alla fall väldigt fint med trätrall på balkongen och vi har gott om tid att fixa väggprydnader innan skolan börjar igen.

Det är lite tråkigt att jag har missat alla soltimmar när värmen äntligen kommit tillbaka. Åtta timmar i bil är ingen höjdare. Nu håller jag dock på att leta sistaminuten-resor för fullt! Tidigare i veckan såg det väldigt dystert ut, men tack vara det fina vädret har priserna nu sjunkit betydligt. Grekland, Turkiet, Cypern och Spanien ligger bra till. Kanske bokar vi imorrn. Jag hoppas!

Ingen sommar utan Kolmården.

Strålande sol och klarblå himmel - perfekt dag för ett besök på Kolmården!

Jerry hämtade upp mig vid halv elva och körde oss lugnt och säkert till djurparken. Det blev en heldag med mängder av djur, både rariter och mer vanliga arter, fräscha hamburgare till lunch, en riktigt häftig delfinföreställning, ännu mer djur och en supergod glass på vägen hem.

Nu är jag ruskigt trött och har lite ont i fötterna. Men det var det värt. Man blir verkligen glad av en sån här dag!

Mycket mer behöver inte sägas. Bilderna får tala för sig själva!





















Imorgon bär det av till Lund med bilen fullastad av trätrall. Mina föräldrar åker ner till Skåne så jag och Johan passar på att utnyttja tillfället att få skjuts. Har en del att fixa i vår lägenhet, såsom persienner och tavlor samt en mycket sliten balkong. Förhoppningsvis ska vi även hinna med en picknick på Lomma Beach, middag, Linns specialdrinkar och en möjlig utgång. Det märks!

(Anm. De skarpa, fina bilderna är tagna av mästerfotografen, det vill säga Jerry)

Nu får jag dricka alkohol i USA.

Ett år äldre. Känns på ett sätt lite tråkigt. Tjugo var en mycket bra ålder. Jag vet inte om jag vill bli så mycket äldre. Men det är inte så mycket att göra åt, bara acceptera.

Hursomhelst var det en väldigt trevligt dag igår. Väckning på morgonen med sång och paket, tårta och varm choklad. Hade en väldigt lat förmiddag, åt en lång frukost och såg på film med Johan.

På eftermiddagen blev det en sväng in till stan för att bl.a. fylla på alkoholförrådet. Hämtade sedan upp Oscar, åkte hem till mig och fixade lite käk. (Hemgjord smörgåstårta blev verkligen en hit!) Kvällen blev ganska lugn, men supertrevlig. Härligt sällskap, god mat, fint väder och brudarna vann kubben, vad mer kan man begära?

      
                                 
            
          

        


Tack så jättemycket för alla presenter, hälsningar och grattisönskningar!

Nu är firandet över. Vädret ser ljust ut. Och snart åker sticker vi iväg. Medelhavet. Soon.

RSS 2.0