Dag för dag.

Idag var en bättre dag. Jag måste bara sluta tänka på alla saker samtidigt. Sluta oroa mig i förtid. Sluta gräma mig i efterhand. Leva lite mer dag för dag.

Har börjat packa så smått inför flytt. Eller ja, vi har gått till Willys och hämtat bananlådor, och jag har bestämt mig för att rensa i min garderob. Det är en bit på vägen i alla fall, och ikväll ska jag ägna några timmar åt städning är det tänkt. Efter att jag och linköpings-grabsen har hejat fram Sverige till vinst mot Tyskland förstås. Handbollskväll hos Krisse är planen.

Upp just nu är också att mängder av personer ska komma och hälsa på. Eller iaf Emma, Burr o Erik, och de är ganska häftiga. Blir tre värda helger. Och imorrn ska jag antagligen fika med Sandra, som flyttat ner hit till Skåneland.

Jag börjar bli riktigt trött på mitt stökiga liv. Då menar jag stökig som i att vår lägenhet ser ut som ett bombnedslag, om man ska använda ett snällt ord. På så sätt ska det bli väldigt skönt att flytta. Slänga allt skräp. Försöka ha lite bättre ordning i fortsättningen. Men det blir segt med ytterligare fyra månader i en etta.

Nu ska jag försöka slita mig från datorn och ta tag i högarna med skräp. See ya.

Tillbaka efter semester.

det är förbannat segt just nu. jag trodde att jag skulle ha lite mer motivation såhär efter lovet. komma tillbaka utvilad efter semestern, redo att ta tag i alla hägrande måsten. så blev det icke.

semester var ner och upp. ner var magsjuka, asiatisk mat, sjutton-timmars-bussresor på malaysiska vägar, snåla thailändare, äckliga kackerlacksbon, felbokade biljetter och svindyr taxi. upp var sol och värme, fina hotell, shopping och sightseeing, snorkling och hajar och jättesköldpaddor och apor och billig bungalow och drinkar och vågor.

och nu är man hemma och det mesta känns tungt. så mycket just nu som gått fel. jag har inte marginalerna på min sida.
lyckades vara sjuk i stort sett hela jullovet, feber på juldagen förstörde årets utekväll och inte mycket av planerade saker hanns med.
tentaresultaten var okej, men inte mer än så. 4.7 i linjär algebra. hade jag fått 0.1 poäng mer kunde jag kanske hittat lite fel i rättningen och fått en femma, nu får jag nöja mig med att tenta upp kursen vid ett passande tillfälle.
8 poäng på matlabtenta, behövde ytterligare 2 för att få godkänt. det gör visserligen inte så mycket, att bara 32 personer av drygt 200 klarade tentan säger väl lite om den lärare vi hade. men ändå. man skulle ju kunna ha lite flyt någon gång också.
och min tajming är precis lika bra som mina marginaler. upptäckte i min kalender att de omtentor jag planerat att skriva krockar med semesterveckan i fjällen. inte så svårt val, men det känns lite typiskt, skulle så mycket hellre ha tentat upp kurserna nu och inte under nollningsperioden i sommar.

tajming. jag har fyra saker att göra på lördag kväll. det går inte ihop.

skolan är allt annat än kul. flerdimensionell analys känns komplicerad och framför allt tråkig, och ännu värre är det med mina nio poäng industriell ekonomi. fem föreläsningar i veckan och riktigt jobbiga övningar. jag går inte alls ihop med ekonomi-tänkandet.
en vecka att ta igen på universitetet är inte det lättaste.
speciellt inte om man ska flytta samtidigt. packa, städa.

men det är bara att skylla sig själv, bita ihop och arbeta vidare. vi går mot ljusare tider och snart händer saker som förhoppningsvis lyser upp tillvaron.

RSS 2.0