Tomtefest och Thailand.

Nu har tiden försvunnit sådär igen och jag ligger efter med bloggandet. Alldeles för mycket att göra, men det är inget att skylla på. Inte känt mig motiverad att skriva helt enkelt. Omöjligt att inte dras ner i höstmörkret och rusket, för mycket plugg och inget att se fram emot. Förrän nu.

Jag och Johan har letat hur mycket som helst efter en resa på jullovet, två veckor till något varmt och häftigt ställe (läs: utanför Europa) kändes inte som speciellt höga krav, men visade sig vara väldigt svårt att hitta. Till ett rimligt pris då alltså, finns ju gott om resor för miljonärer.

Så i förrgår åkte vi ner till stan och fick napp i första resebyrån vi besökte. Ving hade sista minuten-resor i skyltfönstret och understa raden lyste upp hela gatan: Phuket, Thailand - 5999 kr. Vi gick in och bokade, och nu är resan även betald. Den tredje januari sticker vi till Thailand och planerar även att besöka Kuala Lumpur och Perhentian Island i Malaysia. Enda nackdelen med semestern är att vi missar första veckan i skolan nästa termin, men det är det värt!  Jag och min Johan på en vit sandstrand med turkost vatten är en bild som kan få mig att orka med det mesta :). JAG LÄNGTAR!

Inte hänt överdrivet mycket annars. Igår lagade vi lasagne hos Krisse och spelade frågespel, det var gott och gick bra. (Folk visste inte att Gunder Hägg är den svenske löpare som satt 15 världsrekord, hur kan man inte veta det?). En hel del film de senaste veckorna, Johan har köpt Bond-boxen med tjugo filmer så vi har ca fyrtio timmar framför oss. Fortfarande långa dagar i skolan, och jag är duktig, inte missat en enda föreläsning eller övning, och gjort i stort sett alla uppgifter.

I torsdags bjöd vi våra faddrar på sittning på Lunds nation, som tack för nollningen, och det var riktigt riktigt lyckad. Sittningen kostade 80 pix och då ingår inträde (50 kr) och käk (30 kr) med trerätters. Hjorten var utsökt, alla var fulla, vi hann med både förfest och mellanfest och många shots, dansgolvet var hett och jag käkade fyllekebab på torget, schysst utekväll! Fredagen var lugn med "The spy who loved me" och äggmackor, och lördagen var det fest igen. Temat var "Pimps and hoes meet Christmas - Santa goes kinky" och vi var ganska snygga. Förfest hos Gabbi, därefter "sittning" i M-caféet med taco och mycket sång, sedan mellanfest hos Gabbi och slutligen hamnade vi på Lunds (i våra utstyrslar). Dans till stängning, ytterligare en fin utekväll!

Nu blir det inte fest förrän efter tentorna (men då blir det desto mer :P)

Och jag har äntligen köpt Harry Potter på svenska, dock inte hunnit läsa den än. Jag vet att jag inte kommer kunna lägga den ifrån mig när jag väl börjat, så det är lika bra att vänta tills jag har tid för sträckläsning :).

Två veckor kvar - sedan har jag förhoppningsvis klarat tre tentor och kan ha jullov med gott samvete. Ser verkligen fram emot en vecka med fika, julschopping, skridskoåkning, biljardspel, massage, bastubad, simhallen och allmänt socialt häng!

Dags att bege sig tillbaka till skolan för dagens matlab-föreläsning med tysken. Over and out.

W200i och en härlig helg.

Felles nya mobil

Det här är en Sony Ericsson W200i.

Den är lite mindre, lite billigare, lite snyggare och lite mer high-tek än min gamla. (Det får plats mer än än hundra nummer i telefonboken och fler än femton sms i inkorgen). Den är inte alldeles ny, men den får duga.

Måndagar är inga roliga dagar. Jag blir alltid sen på morgonen. Det var ett tjockt lager frost på min cykelsadel och växlarna var helt frusna. Vi hade två analysövningar på samma dag. Helt omöjligt att inte halka ungefär en övning efter. Dessutom känns det som att uppgifterna bara blir svårare och svårare. Och jag var inte speciellt bra på differentialekvationer på gymnasiet, jag har inte direkt blivit bättre sen dess. Men det ska gå. Jag har motivationen och jag tänker kunna njuta helt och fullt av mitt jullov, dvs. klara tentorna och dessutom vara helt nöjd med betyget.

Helgen var precis så bra som jag hoppades på. Som sagt var det bastu och poker och öl hos Johan N i fredags, med en massa linköpingsbor, och jag vann pokern. Eller okej, jag och min Johan delade potten när vi inte orkade spela seriöst i finalomgången längre, men ändå. Vi gick plus. I lördags var det Novalund och jag blev lite besviken. Inte så stort och häftigt som jag hade hoppats, inga överdrivet roliga affärer, men jag köpte en mobil och var ganska nöjd med det. Den är hel, än så länge. =P

Så var det fest hos Sqört i lördags kväll och ganska mycket röj, mycket folk, mycket dricka, mycket roliga bilder och därefter utgång på Lunds där jag hittade Johan och Folle. Var kvar tills det stängde och gick sedan hem till Klosterängen då både jag och Johan varit smarta nog att ta oss in till stan på andra sätt än med cykel. (De senaste veckorna har det varje måndag kommit minst en maskinare till föreläsningen med ett varierande antal stygn i ansiktet. Förklaring: "Jag ramlade på cykeln i lördags...") Vi kom således hem ganska sent, käkade fyllekäk och sov länge, länge.

Söndag. Igår. Ja, inte blev det mycket gjort, men sådana dagar behövs också ibland. Vila ut ordentligen. Se på film. Käkade taco hos Krisse på kvällen, åter med massa Linköpingsfolk, och såg på film och myste med katten som bodde hos dem. (Hur söt som helst, nu funderar jag och min Johan på att skaffa en likadan till vår tvåa :P). Segeheten försvann aldrig riktigt, så det blev en tidig kväll. Och så blev det måndag. Tillbaka där jag började. Och jag  har inte skrivit något vettigt egentligen, ville mest lägga upp en bild på min telefon, men så var det i alla fall. Livet i Lund rullar vidare, veckorna rusar på, jag längtar fortfarande efter den ännu obokade semsterresan på jullovet, och efter en stor, fräsch tvåa att flytta in i tillsammans med den finaste.

Nu ska jag handla. Och laga mat. Och plugga. Livet som student är inte alltid en fest. (Men närapå).

Gratisprodukter och TV-licens

Det är fredag och allt känns plötsligt lite enklare. Har nog att göra med att både mina torsdagar och fredagar är relativt slappa (om man jämför med övriga dagars schema) och att man har en lång fullplanerad helg framför sig. Ikväll blir det bastu, folköl och poker hemma hos Johan N, imorrn en sväng med Johan (min Johan) till Novalund, motsvarigheten till Linköpings Tornby, för att eventuellt införskaffa en ny mobil, och på kvällen är det stor förfest hos Sqört* på Delphi följt av utgång på Lunds nation. Söndag blir slappdag, lite matteplugg och därefter tacokväll hos Krisse.

*Om någon är intresserad av att höra den mycket roliga historien bakom Marcus nickname Sqört så är det bara att höra av sig!

Veckan har gått snabbt. Höjdpunkten var onsdag och torsdag då en massa olika företag kom till LTH för att rekrytera duktiga studenter. Ingen var speciellt intresserad av oss förstaklassare, men vi roade oss med att plocka på oss gratisprylar som företagen bjöd på istället. Summa för två dagars tatteri:
En blå vattenflaska, ett paket Bragokex, en ballerinamuffins, en julgran färdig att planteras, två flaskor Felix hamburgerdressing och en flaska ketchup, fyra paket smör, en ficklampa som drivs på ett mystiskt sätt, en jojo, en sats med 8 skruvmejslar av olika kalibrar, ett 256 mb USB-minne och ett 1GB USB-minne*, två kapsylöppnare, en kylskåpsmagnet, ett lypsyl, en rakhyvel, en påse micropopcorn, ett regnskydd till cykelsadeln, två disktrasor, en mjukglas, tre ProViva-shot, en bit prinsesstårta, fem klubbor, mycket godis, 22 bläckpennor, en t-shirt med bokstäverna SINGEL trycka på framsidan (med smör-lätta-färger), samt ett gratis bio-inträde (med biogodis) där SINGEL-t-shirten fungerade som biljett.

*Kan tillägga att det bara var mycket speciella personer som lyckades få ett sådant USB-minne. När Sqört fick se våra blev han jätteavundsjuk men trots att han raggade på Ericsson-bruden i 20 minuter fick han gå därifrån tomhänt =P.

Jag var i alla fall mycket nöjd med mina erövringar och igår kväll gick vi på vår gratisbio. Elizabeth var ingen höjdare, ganska seg emellanåt, men stundtals ändå häftig. Jag hade nog inte betalat för att se den, men bio är ju alltid kul! (Jag börjar närma mig 43ggr/månad nu....)

Annars rullar det på, matten har faktiskt blivit lite mer begriplig. Idag fick vår föreläsare Sigrid fnatt när det var en kvart kvar av lektionen och hon tyckte det var för mycket prat i salen. Vi fick en rejäl utskällning för att vi pratade för mycket, alltid kom försent osv. (Vadå dra alla över en kam....). Hon jämförde oss med mellanstadiebarn och avbryt därefter föreläsningen och bad oss gå, hon hade tappat lusten att fortsätta. Blir intressant att se om folk tar åt sig av detta och kommer i tid i fortsättningen, eller om Sigrid ställer in sina föreläsningar....

Vi fick ett mycket tråkigt besök igår, kom någon tjomme från TV-licens och ringde på. I och med att vår (läs: Linns) TV syns väldigt bra från dörröppningen var det inte mycket att göra åt, så snart får vi en rolig räkning med posten. Frågan är om man kan betala den en gång och sedan säga att man gjort sig av med sin TV, eller hur länge måste man fortsätta betala? Om någon vet får ni gärna lägga in en kommentar!
Det som känns allra mest surt är att vi verkligen inte använder vår TV. Jag har inte slagit på den de senaste två månaderna och tänkt flera gånger att vi borde ställa in den i förrådet, men bara inte orkat. Surt, sa räven.

Nu ska jag äta lite hamburgerdressing och leka med mina skruvmejslar, enligt felles motto är allt som är gratis gott och kul!

Nedräkning till jullovet

Det är rätt tungt nu. Ständig trötthet och ingen tid till återhämtning. Sega dagar. Det tär på en att sluta klockan fem varje dag och ägna varje minut i skolan åt matematik i någon form. Med flera övningar i ett ämne på samma dag halkar man snabbt efter och det är riktigt segt att ta igen. Nog föreställde jag mig att den här perioden skulle bli tuff, men inte i närheten av det här. Det är skola, hem, handla, laga mat, göra klart det man inte hunnit i skolan, sova och sen börjar det om igen. Inget annat hinns med.

Det är mörkt när man börjar skolan, mörkt igen när man cyklar hem.
Det regnar. Ofta.

Analysen är svår. Jag skulle behöva min syster.

Det gäller att inte falla, helt enkelt. Streta på framåt, trotsa regnet, kämpa på med mattetalen och lita på att man kommer förstå längre fram, för just nu är det mesta bara frågetecken.
En efter en försvinner.

Det gäller att leva på de ljusa studerna. Njuta av helgerna.
Johan lagade trerätters till mig i lördags. Det var riktigt, riktigt gott. Nybakat vitlöksbröd med potatis och purjo-soppa, pestokycklig med ratatouille, samt chokladfondue till efterrätt. Det är sånt som får en att orka med veckorna. Tack, underbara.
Och igår ägnade jag kvällen åt att dricka cola och spela Mario Forever.

På tal om ratatouille förrresten, så var vi på bio förra veckan. Den filmen var jättebra, en av de bästa disneyprodukterna på väldigt länge. Definitivt värd ett biobesök.

På tal om biobesök, så kan man tydligen bli utsedd till "Månades biobesökare". I januari i år vann Sven Moblom denna titel med sina 43 besök på en månad. Varför går man på bio en och en halv gång per dag? Finns det ens så många olika filmer att se under en månad, eller hur många gånger ser man varje film då? Vissa människor är svåra att förstå sig på.

Nu har jag kommit ifrån ämnet lite. Trötthet var det. Vi ska åka iväg på jullovet, jag och Johan. Två veckor till något varmt och häftigt ställe. Jag behöver semester. Jag måste ha semester.

Nu ska jag tänka lite positivt. Linjär Algebra är faktiskt himla kul. Jag ska på fest på fredag. Och lördag. Och nästa fredag. Och helgen efter det. Jag har sovmorgon imorrn. Min systers blomma lever fortfarande. Det är tydligt väldigt populärt att vara tjej om man vill kunna välja och vraka mellan nästa års blivande faddergrupper. Jag har en stor säng och någon att dela den med. Och jag har hellre alldeles för mycket att göra, än ingenting alls.

Tentor och hårt schema

Ja, jag vet. Jag är inget vidare på att uppdatera min blogg. Finns en rad olika bortförklaringar till detta, men jag kan sammanfatta dem i att jag helt enkelt inte har haft tid, inte har känt mig motiverad samt att det händer inte överdrivet mycket här nere i Skåne.

Vi är nu inne i läsperiod två, vilken har visat sig vara betydligt tuffare än den första. Jag läser två mattekurser parallellt (Endim. Analys del B2 samt Linjär Algebra) och har lektioner fram till klockan fem alla dagar utan fredagar då jag får gå hem redan vid tre. Dessutom är matten svårare och våra föreläsare verkar vara fast beslutna vid att det viktigaste är inte att vi elever lär oss något, utan att vi hinner klart med kursen före alla andra. De går igenom allt svårare formler i ett rasande tempo och det gäller att jobba hårt för att inte halka efter. Med andra ord hinns inte mycekt annat med än att äta, plugga och sova.

Det positiva med detta är dock att när vi väl har haft vår sista tenta för terminen (den 14e december) har vi en månads jullov och ingenting att plugga eftersom vi börjar med helt nya kurser i vår. Dessutom ser vårens schema mycket ljusare ut, så det är bara att kämpa på nu så kommer belöningen i form av en lång ledighet följt av en lättsammare nästaperiod.

Tentor var det också ja. Resultatet på de båda jag skrev har nu kommit upp, och jag får nog säga att jag är relativt nöjd. Fick 5.0 på tentan i CAD (dock bara en fyra i betyg i ritteknik sammanlagt) och 3.5 på analystentan. Det senare är jag inte helt nöjd med, men eftersom kursen fortsätter även i denna period har jag chans att höja betyget om jag lyckas bättre på nästa tenta. Om man även ser till att det bara var 40% av eleverna på M som ens klarade tentan, så kanske jag inte ska vara alltför besviken. Skönt ändå att ha klarat tentorna och slipper gå utan studiebidrag nästa år :)

Det var mycket skola och mycket matte och mycket betyg, så vad händer annars då? Tja, det lider mot ett kallare klimat, regnar lite då och då, ser ut som stryk i vår lägenhet (vi planerar att städa....snart), jag har fått Robbans kompis som övningsledare i analys och en tysk som heter Führer i algebra, min älskade 3310 har nu nått slutet på sin resa och är färdig för soptippen (jag "råkade" tappa den i golvet på en förfest när jag skulle visa hur otroligt hållbar den var, och den höll inte....) så jag överväger att faktiskt köpa en ny mobil, festerna fortsätter och jag har nu koll på de flesta nationer i lund. Sen går jag och hoppas lite då och då på att någon ska ta vägarna förbi Skåne och titta in (host, Erik) eller att jag ska vinna några miljoner på lotto köpa en ö i Karibien.

Nu är det dags igen. Att gå till skolan alltså. Ta tag i den här partialbråksuppdelningen så att jag kan integrera lite mer. Ska försöka skriva lite oftare i fortsättningen, men tro inte på vad jag säger, det är inte nödvändigtvis sant. So long.

RSS 2.0