Ärtor, Punsch och Endimensionell Analys

Jag har tyvärr haft på tok för mycket att göra den senaste tiden för att hinna fixa mitt internet, och således har bloggandet blivit lidande, men en kort uppdatering ska jag nog kunna fixa.

Vi är ca 200 personer som läser Maskinteknik och alla har delats in i faddergrupper med ca 15-20 personer i varje (Hälften av min grupp har dock gått upp i rök, eller möjligtvis bytt grupp). Jag tyckte det var lite svårt att få kontakt med folk i början, men nu har vi blivit ett riktigt sammansvetsat gäng som har jättekul ihop (och även pluggar bra tillsammans).

Vi har nu kommit igång ordentligt, inte bara med fester och nollning, utan även med föreläsningar och övningar. Lyckligvis läser vi bara två kurser åt gången den den här terminen, och hittills har det funkat väldigt bra att kombinera skola med kvällsaktiviteter. Jag ser till att ligga lite före i matten hela tiden så att man har råd att ta sovmorgon när kroppen kräver det.

De kurser vi läser för tillfället är Endimensionell Analys (ganska enkel matte, åtminstone så här långt) och Ritteknik (som går ut på att rita olika figurer i ett tredimensionellt perspektiv). Båda kurserna verkar vara ganska okomplicerade och roliga, skönt med en hyfsat lätt start på utbildningen. (I kursen Ritteknik förra året fick 50% av alla elever 5a, högsta betyg, och mindre än 1% blev underkända, så jag hoppas på att klara av den).

Höjdpunkten på förra veckan (fest tisdag, onsdag, torsdag och lördag) var torsdagens sittning med "Ärtor och Punsch". Många shots, kanon borsplacering, mycket mycket sång, billig öl i indianbaren, och fest halva natten.

Den här veckan har hittills varit ganska lugn med kvällsaktiviteter och jag har haft tid att umgås lite med Johan. Igår hade jag, Martin Linge och Folle en hederlig "TP- och ölkväll". Ikväll är det dock dags för fest igen, har dragit ihop nästan hela faddergruppen och efter förfest ska vi gå på Skidfest, jag är laddad!

Nu blir det att sticka ner till stan och fixa allt sånt man ännu inte hunnit ordna. Förhoppningsvis får jag snart ett fungerade internet i min lägenhet, så att det inte dröjer så länge till nästa blogginlägg!

(Orkar inte lägga upp bilder här nu, men ni som har facebook kan alltid kolla där, finns ganska många!)


Vår färg är Röd

Så bor man numera i städernas stad Lund och allt snurrar. Det är hur mycket som helst och svårt att få ordning på allt. Jag har köpt en röd overall, festat en hel helg, badat i sjönsjön och simmat till önön, nästan lärt mig hitta i M-huset, fått den bästa övningsledaren i matte, spelat twister med phöset, grillat korv, sjungit mig hes, badat i raklödder, lärt mig att uppskatta kung-öl (även ljummen) som en sann maskinare, masserat I-are, hittat snabbaste vägen till systemet, misslyckats med ölhäfning, fyllt skafferiet med nudlar, haft hårgele-krig, druckit Fernet till frukost, blivit målad av en smurf - ja, listan kan göras hur lång som helst och man kan sammanfatta den med att jag helt enkelt är Student.

I veckan väntar vinbrännboll, utedisco, sittning med ärtor och punch, sångboksträning, en eventuell ölresa och slutligen phaddermiddag på lördag kväll. Vi får se hur mycket som finns kvar av mig på söndag...

Nej, så illa är det ändå inte. Jag är duktig med matten och gör alla hemuppgifter (inte så svårt med en personlig lärare på andra sidan järnvägen, tack så mycket). Det känns som att det är bäst att hänga med redan från början, och jag är fast besluten att fortsätta med det också.

Mycket annat hinns inte med, man varvar mattelektioner med fest och allt annat skjuts åt sidan. Jag och Johan har totalt olika scheman och knappt någon ledig tid samtidigt, när han har sovmorgon börjar jag tidigt och vice versa. Det är underbart att vi i alla fall bor tillsammans, annars skulle vi nog inte ses alls. Hoppas på en ledig kväll snart så att man kan njuta av att ha en egen lägenhet.

Har inte fått ordning på internet i min lägenhet än, en mera utförlig beskrivning av min första tid här i Lund kommer så snart det problemet är åtgärdat. Nu ska jag återgå till matten.

(Mel:  When the saints)
Vår färg är Röd
Vår färg är fin
Det är vi som går Maskin (på bred östgötska)
Och vi har kommit för att dricka alkohol
för det är vi som går Maskin

Fotografering i Svartåfors

Efter att ha hällt i mig en halvliter kaffe igår åkte jag och Jerry ut till först Svartåfors och därefter Kinda kanal för att leka lite med hans kamera. Hann ta en hel del fina bilder innan regnet vann och vi var tvungna att avbryta. Kul med en bra kamera som kan ta fina bilder. (Fler finns på facebook inom kort).

Felle söt


Jerry och Felle


Felle hel


Felle mörkt

Herrgårdsliv.

Jag känner mig lite seg. För lite sömn i kombination med för mycket alkohol kan nog vara en bidragande orsak till detta, och några lugna dagar väntar framöver. Inatt ska jag sova ensam och länge. (Tråkigt men behövligt)

Vi hade avskedfest i fredags. Eller ja, så var det i alla fall tänkt från början, men det blev nog mest bara fest. Mycket vin, en stark drink som jag tyckte smakade saft, och några öl för mycket. Allt kul folk var där, en del relationssnack och mycket biljardspel. Stack in till stan framåt natten, där alla plötsligt misspeppade totalt (Vad hände med er!?). Johan och jag lämnade de övriga på Platås uteservering och gick in på Platens. Visserligen väldigt folktomt men vi drack öl och jag hade trevligt. Sedan vidare till Bishops Arms för att dricka lite mer öl. Blev hämtade av Johans syster och jag somnade som en sten.

Vaknade av att det var ca 40 grader i rummet och jag har mått bättre. Tillbringade några mysiga timmar med min käre vän den vita porslinsstolen, vilket inte förbättrade mitt tillstånd. Tvingade mig upp vid halv ett och lyckades sätta i båda mina kontaktlinser i samma öga. Hej 31 dioptrier (nej, jag såg inte så jättebra). Gick sedan omkring resten av dagen med vänsterlinsen i högerögat och vice verca, var för trött för byta och jag hade svårt att se klart.

Dagen blev dock bättre allt eftersom. Jag låg och sov i Johans knä i baksätet på en bil som tog oss upp till Svartå Herrgård i Närkes mörka skogar, för att fira min morfar som fyllt år. Stället är jättevackert och den stora vita huvudbyggnaden ligger precis vid den mest spegelblanka sjö man kan tänka sig. När jag hade piggnat till lite (hällt i mig massa te och ätit två kakor) hade vi en härlig eftermiddag tillsammans med i stort sett hela min lilla släkt. Tog en roddtur på sjön, badade, spelade volleyboll och slog lite golf. Därefter följde en trerätters middag och vidare fest i biljardrummet där jag och Johan visade var skåpet skulle stå (eller snarare var bollarna skulle ligga). Var sedan otroligt skönt att sova i vårt jättefint inredda dubbelrum. Helt klart en härlig helg, även om vi nog hade kunnat njuta ännu lite mer av den utan fredagens festligheter.

Efter några veckors ledighet kastas man plötsligt in i allvaret igen. Fem dagar kvar tills skolan börjar, och tre dagar kvar till flytt. Massor att göra men mest känns det kul. Jobbigt att packa ner hela sitt liv i några väskor, det tar nog längre tid än man tror. Men det ska bli så skönt att äntligen få lämna den här staden man nu hunnit bli rejält trött på, blir som att börja om helt på nytt. Ja, jag är nog ganska taggad, och ser fram emot studentliv och nollning.

Dags för en uppiggande kaffe latte så att jag orkar med lite plåtning ikväll, sen blir det film och sömn.

Solen når långt.

Finaste dagen på hela sommaren var idag. Sett ur vädersynpunkt alltså. Började dagen med att le lite åt mig själv som prickat in vädertopparna så perfekt. Var ledig i juni då solen arbetade för fullt, jobbade sedan hela juli när solen hade semester och var någon helt annanstans. Och nu är solen tillbaka och jag har all tid i världen att bara njuta. Tillbringade dagen i Sandvik med att växelvis bada, steka och spela strandtennis. Nu har jag fått en vacker rödbrun färg som jag hoppas övergår mer åt det bruna hållet så snart som möjligt.


Och när jag ändå är inne på ämnet kan jag skriva att det hjälpte ganska mycket. Att vara i solen. Som att den lyckades tränga in allra djupast i min hjärna och förskingra de mörka tankar jag har dragits med ett tag. Tankar som har fått mig att sjunka djupt ner och som har plågat både mig och mina närmaste. (Tack för att ni orkar, och förlåt).


Nu är jag lättad, över att ljus alltid kommer efter mörker, över att depressiva tankar har flugit bort och ersatts med en liten mängd motivation, över att framtiden inte längre känns lika hotfull utan mer som en prövning jag kan klara av om jag vill. 


Jag peppar på fest på fredag och det är nu bestämt. Mycket ljust framöver, en helg på en herrgård med släktingar och middagar och champagne och bad och dubbelrum med dig, en födelsedag som skall firas ordentligt samt en utomhusbio på en filt i en varm famn en varm sommarkväll.


Nu blir det jordnötsringar och film, och jag saknar dig lite, men att veta att du kommer hit och kramar mig om några timmar räcker nog för att stå ut.


Lägre än glocalnet.

Jag känner mig lite låg. Lite nere alltså, inte låg som i elak eller som i bredbandskostnader. Tvärtom har jag varit ganska snäll de senaste dagarna, och det tär kanske lite. All energi går åt. Mest är det jobbigt att se någon annan vara nere utan att kunna göra något åt det. Jag tycker inte om att vara såhär maktlös, och jag får dåligt samvete. Tänker att det borde varit jag istället, det är inte rättvist överhuvudtaget. Dumt att tänka så, jag vet, och det hjälper inte dig.

Det var fruktansvärt att se dig ligga där. Så bräcklig. Sönderrivna kläder och blod överallt. All din smärta fördes direkt över till mig. Borde vara glad över att det inte var värre, tycka att du hade tur i oturen, men jag lider med dig och jag hatar att du alltid ska spela så stark.

Man borde väl inte klaga, jag är mycket väl medveten om att personalen i sjukvården sliter som djur, men nog är det lite konstigt att man alltid får vänta i fem timmar på akuten, hur lite (eller obefintlig) kö det än är.

Vad har annars hänt sen sist? Jag vet inte. Ingenting. För mycket. Tiden rasar iväg. Jag är slö och dum och har kul och slösar pengar och fikar och går på bio och dricker vin och umgås med er, och gör ingenting av det jag borde göra. (Som vanligt). Jag flyttar om mindre än två veckor. Orkar inte tänka på framtiden. Och så är jag ensam hemma (visserligen är jag aldrig hemma, och inte ensam heller, men huset är i alla fall tomt) och börjar lära mig det där med blomvattning och tvätt. Inga växter har avlidit och kläderna har ännu kvar sina originalfärger.

Nu ska jag muntra upp mig lite. Göra varm choklad och äta muffins med vit choklad och jordgubbar. Så att jag orkar ta mig in till stan och fika i eftermiddag. Och ringa er så att vi kan bestämma destinationen för vår roadtrip imorgon. Jag behöver energi.

Jag tycker om dig, mycket mer mest. Lite för mycket för mitt eget bästa tror jag. Men det är ett annat problem, du är värd all kärlek som finns.

RSS 2.0