Angående böcker.

Jag tycker inte om böcker. Eller snarare, jag tycker om böcker, men jag går inte ihop med dem. När jag väl har börjat läsa en bra bok är det helt omöjligt att sluta. Då menar jag verkligen omöjligt. Jag läser tills den är slut, oavsett vad jag egentligen hade planerat att göra. Stieg Larsson tog slut innan jag knappt hade början. Den var grymt bra.

När sista delen i Harry Potter-serien kom ut på svenska läste jag ut den på en dag. Det tog sådär tio timmar och jag tog knappt paus för att gå på toa. Det gick bara inte att sluta.

Nu till saken, detta är ett problem. Jag vågar inte börja läsa en bok jag tror är bra om jag inte har möjlighet att sträckläsa den, för jag vet att jag inte kommer kunna lägga den ifrån mig.

Jag har försökt att läsa sämre böcker också, men det blir bara tvärtom. Jag läser lite, lägger ifrån mig boken, och sedan tar jag mig aldrig för att börja igen. Har sådär 7-8 halvlästa böcker som väntar på mig. Jag orkar inte. De ger mig ingenting.

Nej, det borde skrivas lite mer halvbra böcker som ömsom är jättespännande och ömsom lite sega, så att man har möjlighet att läsa när man vill och inte bara när man har all tid i världen.

Tråk-Felle är igång. Jag kan inte hjälpa det. Folk skriver för bra.

Lunchdags, ska steka mig lite lax och äta potatissallad till. Bra uppladdning inför en hård fotbollsmatch. Nager calmement. Ciao.

Träningsvärk och logistik.

Nu känner jag mig duktig. Har hunnit med en hel del vettigt de två senaste dagarna, även om jag skjutit upp mycket också. Efter en 8-17-dag i skolan igår passade vi på att grilla på delphi i det fina vädret. Dessvärre hade solen försvunnit när det väl var dags att äta, men det var kul att se otåliga Johan N tvinga i sig sin förkolnade köttbit och höra honom berätta hur gott det var. Efter grill blev det ett rejält box intensiv - pass med Filippa med mjölksyra upp över öronen. Sjukt jobbigt - men en skön känsla att det trots diverse sjukdomar har gått framåt med träningen. För några månader sedan kunde jag knappt göra en armhävning och nu orkar jag köra hela intervallen. Starkt! Mådde alldeles prima efteråt när jag kom hem och slocknade i soffan.

Idag har jag suttit ungefär fem timmar med veckans arbete i logistik (trodde aldrig att jag skulle säga det här, men det är nästan kul när man förstår vad man gör), haft ännu en skum föreläsning i mekanik, samt tillbringat några timmar med disk, städning och muffinsbak. Det sistnämnda gick dock fullkomligt åt skogen. Hade världens flyt från början när jag upptäckte att det fanns exakt så mycket smör, mjöl, ägg, hallon samt muffinsformar hemma som jag behövde. Jag ansåg att det var meningen att muffins skulle tillverkas - det gjorde inte min ugn som brände hela plåten. Så nu sitter jag här och dricker te och knaprar (observera ordet knaprar) i mig en av de brännskadade bitarna.

Allt är riktigt bra just nu, men jag kan ändå inte låta bli att längta hem. Jag antar att jag alltid kommer längta dit jag är inte är, det är ofrånkomligt. Just nu vill jag hem till mitt hus med det skönaste badkaret, mina kompisar som alltid finns kvar, min stad med vettiga uteställen och musik man kan dansa till, mitt jobb med det godaste brödet, min diskmaskin som fixar disken åt mig, min ugn som är snäll mot muffins, och kanske allra mest hem till lugnet och friheten, bort från vardag och måsten. Nästa helg blir det hemresa för min del. Jag kommer säkert längta tillbaka till Lund så fort jag satt mig på tåget.

Till den mystiske/a person som skriver anonyma kommentarer och vill vara med när vi lirar fotboll: Det ska nog gå att ordna, även om du inte kan imorrn (kl 2) så dyker det säkert upp fler tillfällen! Men jag varnar dig, det är tuffare än man tror! Jag hade träningsvärk i två dagar efter söndagens match :P.

Det var allt för idag. Jag måste sortera lite smutstvätt innan golvet i sovrummet fullständigt gror igen. Ich möchte mich verabschieden. Blumenerde. Wir hören von einander!

(Ja, jag ger igen för att Joe har börjat blogga på engelska).

Besök.

Min mekanikföreläsare är riktigt skum. Han berättade för någon vecka sedan att vi låg efter i planeringen och måste lägga på ett kål. (Alltså, inte grönsaken kål utan mer gå igenom saker och ting lite snabbare.) Idag avbröt han efter halva föreläsningen och sa att vi fick gå hem. Bara sådär. Det är sjukt fint väder och jag klagar inte, men nog är han konstig.

Fint väder ja. Folk passar på att komma hit och se det bästa av lund. De båda senaste helgerna har solen skinit och jag har haft mysigt besök. Erik och Burr var här, men inte samtidigt. Hur kul som helst! Ganska mycket fest, ännu mer fika, en hel del affärer, kyrkor och sånt (i alla fall en), socialt umgänge, en himla massa drinkar, födelsedagstårta hos martin (grattis!), brunch hos linn, en kylig grillkväll, väldigt mycket slöande och "somna till en film", gott käk och helt enkelt nice!

Under Eriks visit passade vi även på att ha inflyttningsfest som blev mycket lyckad. Började med pizzabakning och middag med Folle och Linge, fortsatte med öl framför finalmatch #3. Folk droppade in allt eftersom, bra blandning och precis lagom mycket. Linn tog med singstar så sorgen efter hockeyförlusten blev kortvarig och festen var snart på topp igen. Ingenting förstördes, taxiresan till Hallands nation var över förväntan (Jag har chaufförens nummer om du vill ha Erik!?). Bra musik och dans till stängning. Perfekt!

Annars är det grillning som gäller just nu. Alla grillar. Hela tiden. Enkelt och gott och socialt, hoppas bara vädret håller i sig. 

Något mycket tråkigt är att jag lyckades bli sjuk igen förra veckan. (Sjukt tråkigt...). Febertoppar och halsont. Jag förstår inte varför jag drabbas hela tiden. Har en teori om att jag är för dåligt tränad, men så fort jag börjar träna blir jag sjuk igen, så det är inte lätt att ta reda om teorin är riktig eller ej. Nu håller jag stenhårt tummarna för att jag ska få vara frisk några veckor och komma igång ordentligt. Lirade lite boll igår med linköpingsgänget, hur kul som helst. Kan inte minnas när jag hade fotbollsskor på mig senast, det var en härlig känsla. Dags på torsdag igen. Innan dess har jag två boxpass inplanerade, bara att köra på!

Jag har tagit mig tid till att börja läsa lite. Stieg Larsson väntar i soffan. Ja, hans bok då alltså, hade varit läskigt annars. Hörs.

Sjukdom och flytt.

Stressade hem från skolan idag för att hinna till min tvättid (är inne på reservkläderna sedan många dagar tillbaka) men upptäckte att min tagg som öppnar tvättstugan inte fungerar. Inte mycket att göra åt, orkar inte åka till AFb nu (igen), så plötsligt fick jag några timmars vila istället.

Saker och ting börjar äntligen ordna upp sig och man kommer in i någon slags vardag igen. Det har varit mycket på kort tid och man är trött ända in i själen. Nu har vi i alla fall flyttat till vår efterlängtade trea på 65 kvadrat och även hunnit fylla den med möbler (IKEA rakt igenom, underbar affär!). Resultatet blev, även om det är några detaljer kvar att fixa, verkligen jättebra. Allt matchade som det skulle och inga sätta-ihop-grejer krånglade alltför mycket. På fredag blir det inflyttningsfest, bara att hoppas att det är lika fint även efter det :P.

Veckan i fjällen blev inte riktigt som planerat. Den mysiga stugan förvandlades efter bara några dagar till en riktig sjukstuga och jag var den som var värst drabbad. Fick två dagar skidåkning, visserligen väldigt fina, men sedan låg jag i feberyror resten av veckan. Inte kul alls. Jag har nog aldrig tagit så mycket medicin i hela mitt liv, det gick åt mängder av ipren, alvedon, panodil, bafucin, stepsil, två sorters hostmediciner samt en dos penicillin. Jag borde kanske inte klaga, det finns alltid folk som har det värre, men jag tycker ändå det är grymt orättvist. Har inte varit frisk under en ledighet sedan i somras. Synd om, mera synd om, felle.

Det var segt att komma tillbaka till Lund igen, fick verkligen tvinga mig till skolan och mina nya kurser. Nu är jag dock i stort sett frisk, och det känns inte lika hopplöst som det gjorde föregående vecka. Nya krafter, nya tag. Mycket som händer även framöver. Ska eventuellt träffa två tredjedelar av mina kära systrar ikväll, tre hockey-finaler i veckan, bastu och middag med faddrarna på onsdag, träffa Linn på torsdag, slinga håret på fredag samt ett besök av Erik i helgen - ser fram emot! Lite småpyssel kvar i lägenheten också, sätta upp speglar och tavlor och någon låda kvar att packa upp.

Lägenhet
(Som sagt, tavlor saknas)

Börjar bli dags att leta upp tvättstugan igen. So long.

RSS 2.0