Koffein gör susen.

Idag skänker jag en tanke åt och ett stort tack till den etiopiske getherde som enligt mytologin uppfann kaffet.

Jag sov inget vidare inatt. Hade för ovanlighetens skull väldigt svårt att somna och när jag äntligen lyckades med det stördes sömnen av konstiga drömmar. Hemska drömmar. Jag var vidrigt trött imorse. Inget att göra åt, det var bara att kliva upp och åka till skolan.

Typiskt nog var det idag vi hade fyra föreläsningar på samma dag. Åtta timmars lyssnande och antecknande. Hälften av dessa fyllda av termodynamiska isotermer och entropigenereringar. Vilket sömnpiller! Som sagt, tur att kaffe finns!

Jag känner mig inte direkt piggare nu, men jag tror jag blir. Ska strax åka iväg till Victoriahallen, dags för den stora matchen! Wish me luck!

Puss&Kram
Felle

Hur man vet att träningen gett resultat.

1. Jag orkar göra fyra pull ups istället för tre.
2. Jag blir inte längre andfådd av att cykla uppför backen på vägen till skolan.
3. Idag cyklade jag om fyra personer i backen på vägen till skolan, och blev inte omcyklad av en enda.
4. Det är inte längre plågsamt och jobbigt att ge sig ut på en löprunda, utan bara skönt.

Idag blev det fem-sex kilometer och det kändes hur bra som  helst. Lite för bra faktiskt. Jag hade bara tänkt köra en kortare runda, mest för att få träningsvärken ur kroppen och absolut inte dra på mig någon ny. Imorgon är det nämligen fotbollsmatch!

Ja...ni hörde rätt! Jag har råkat halka med i pi-arnas korplag och nu är det dags för seriestart. Jag har knappt rört en boll på fem år, vi i laget har inte tränat tillsammans en enda gång (jag vet inte ens vilka som ingår i laget?), jag har inga fotbollskläder här i Lund, inga benskydd, inga inneskor... Men jag tror att det kommer gå jättebra!

Puss Felle

Måndag 29 september.

God morgon!

Jag tror jag har sovit lite för länge. Men jag går bara i skolan mellan ett och tre idag, så det gör ingenting. Man måste sova ut ibland också.

Lördagen blev himla bra till slut. Vi (som i jag, johan, Lotta & Martin) bestämde oss för att vi skulle käka middag hemma hos oss före jobbandet, så jag var tvungen att lägga ner pluggandet och åka hem och städa istället. Det gick mycket bättre, blev skinande rent!

Maten blev supergod (vilket den oftast blir när kockhitler Martin får ha ett finger med i köket); bestod av grillade fetaostjärpar, basmatiris, lyxbearnaisesås och kokt broccoli. Perfekt uppladdning!

Väl på plats i AF-borgen där novischfesten skulle hållas blev vi först lite besvikna. Ett väldigt rörigt jobbschema visade att vi knappt skulle få se varandra under kvällen (man roterade mellan stationerna llilla baren, stora baren, insläppet och disken). Detta löste sig dock ganska naturligt, schemat var omöjligt att hålla. Jag stod i baren i fem timmar istället.

Åh, det var kul. Jag var ganska nervös innan, befarade att vi skulle sälja massa krångliga drinkar innehållandes sprit jag aldrig hört namnet på förut, men icke. Jobbet gick som en dans och de enkla drinkarna (i stil med Vodka redbull och GT) lärde man sig direkt. Pratade med en himla massa trevliga människor under kvällen, både sådana jag kände innan och nya bekantskaper. En hel del dricks och komplimanger lyckades man charma till sig också. Ja, att vara bartender på studentfester är verkligen ritkigt, riktigt kul.

Att städa efteråt var däremot mindre kul. Festen var slut klockan tre, jag var i säng två timmar senare. Ganska trött.

Och igår gick jag upp vid elva för att hinna sticka till gymmet medan det ännu var folktomt. Jag och siz körde ett rejält pass och även om jag var lite seg kändes det väldigt bra.

Fyra träningspass den här veckan, det är gejer det. Nu gäller det bara att hålla i, och följa mitt perfekt upplagda program.

Mån  Löpning  (5-10 km)
Ons  Boxpass  (55 min)
Fre   Box intensiv (55 min) <-- dödens pass
Sön
  Gym (60 min + )

Nu är det dags för en stor frukost med DN till. (Vi testar den gratis i en månad). Hörs!

Puss Felle

Lördag 27 september.

Helg, igen. Veckorna rinner iväg. Det här är första helgen på en månad som jag bara är hemma. Underskattat. Skönt att inte ha några måsten.

Sitter för tillfället i skolan och pluggar. Jätteeffektivt. Lotta räknar matte (sitter vid facebook), Johan är bakis och pluggar mikroekonomi (dricker vatten), Martin läser in (skriver av) teoridelen i termodynamik och jag försöker komma ikapp med vågrörelseläran. (Jag har slagait upp boken). Nej, ingen får så värst mycket gjort.

Jag är hungrig och seg.
Löpturen igår gick jättedåligt (trots att jag löste problemet med MP3n).
Det är soligt och mysigt höstväder ute och man borde gå på promenad och ha lövkrig, inte sitta inne.
Ikväll ska vi jobba i baren på en av lunds största fester med 1500 personer på eftersläppet, och jag har ångest..

Nej, här blev bara negativt och deprimerande. Fortsätter nån annan gång!

Puss Felle




Fredagens I-landsproblem.

Det är jättevarmt ute idag. Nästan sommarväder.
Jag ska ut och springa.
Det är så varmt att man omöjligt kan ha långbyxor.
Mina shorts har inga fickor.

Var ska jag ha min MP3-spelare!?

Felle är på gång.

Det blev en löptur i alla fall! Jag är helt död nu, men bra gick det. Höll ett hyfsat tempo i 35 minuter. Lätt duggregn, lagom kallt, bra musik i MP3-n...ja, allt var bra helt enkelt! Hoppas att siz är laddad för lite box senare i veckan så man kan fortsätta köra på!

Det mesta känns ändå rätt nice just nu. Visserligen är nollningen med alla fester över, men stämningen i skolan är helskön, LHC vann ikväll igen och leder serien, det är tre dagar kvar till csn och löning, jag är frisk och motiverad, imorgon ser ut att bli en grymt rolig kväll och folk är mest allmänt bra.

Men det är klart. Det finns jobbiga saker också. Här är gårdagens I-landsproblem fint illustrerat:

Felle: Alltså...fan vad jobbigt, jag har inte gjort mina förberedelseuppgifter till laben imorgon!
Johan: Men hade inte du fått Branges lösningar till dem?
Felle: Joo, men jag måste ju skriva av dem....

Ja. Vad ska man säga? Det är tufft att gå i skolan!

Puss Felle


Lyx-helg.

Ciao!

Nu när nollningen är över har man tid att ägna sig åt annat på helgerna. Jag passade på att bjuda Johan (försenad födelsedagspresent) på en lyxig mini-weekend.

Tog bussen till Malmö mitt på lördagen och började med att käka en sen lunch på Jensen's Böfhus. Deras biffar är verkligen otroliga, helt perfekt tillagade och med världens godaste såser till. Dessutom är det himla billigt - den ultimata restaurangen alltså!

Hann med att kika i några affärer (köpte ett par nya stövlar) innan vi checkade in på vårt rum på Elite Hotel Residens, fräscht ställe med bra läge. Här tillbringade vi någon timme med öl och bastu och slappade sedan framför TV:n på rummet. Var inte speciellt hungriga efter höjdar-lunchen så det blev en sen hamburgare på BK på kvällen och sedan godis och film. Mysigt!


Hotellrummet var helt okej

Igår, söndag, tog vi en rätt lugn morgon och stannade länge vid frukostbuffén på hotellet. Alltid lika gott!

Vid elvatiden bar det av till Köpenhamn där vi klev direkt in på Tivoli. Till vår lycka var det sista öppetdagen för säsongen och de hade därför specialpris; inträde och åkband för hundra danska. Som hittat!


Johan i fritt fall.


Demonen, sjukt rolig grej! Gick riktigt fort och de tre looperna gav en hyfsad känsla i magen!


Sockervadd är ett måste!

Första besöket på tivoli för min del. Där fanns en del roliga åkattraktioner, men stället var ganska litet. Det var dock absolut värt de hundra kronorna vi betalade! Dessutom var vädret perfekt så vi fick en riktigt fin dag!

Passade även på att träffa my darling Emma när vi ändå besökte Köpenhamn. Vi hittade (efter lång tids letande, sjukt dött en söndag i den staden!) ett öppet café där vi pratade bort några timmar. Mycket att ta igen när man inte ses på ett tag! Var verkligen toppen att se henne igen!

Helt klart den bästa helgen på länge!

Ikväll borde jag plugga. Jag överväger även att ge mig ut på en löptur, känns som att man skulle behöva det efter en sån här helg. Vi får se. Soffan är rätt skön den också...

Puss Felle

Ledighet, ny mobil och träning.

Torsdag kväll, jag är alldeles slut men ganska stolt över mig själv! Fått mycket gjort i veckan och hunnit ikapp lite i plugget.

Igår var jag ledig och passade på att cykla ner till Novalund för att inhandla en ny mobil. Äntligen! (Råkade paja min gamla på jobbet i somras). Jag är inte riktigt för det där med att betala åskilliga tusenlappar för att få den senaste telefonen med alla häftiga funktioner som man ändå inte använder. En hyfsat liten, hållbar och lättnavigerad mobiltelefon med snygg design och bra batteritid var mina krav, och denna passade perfekt.


Hann även med att städa hela lägenheten, samtidigt som jag körde fyra tvättmaskiner, pluspoäng till mig! Vi har lyckats stöka ner rejält de senaste veckorna, det var grejer överallt och tog ett antal timmar att få färdigt, men fint blev det!

Idag var det plugg som gällde, lektioner mellan åtta och tre och sedan svängde jag förbi Brange o co på Helsingkrona för att göra inlämningsuppgifter i termodynamik. Hemma vid sextiden, bytte om och stack sedan ut på en löprunda. Förkylningen har äntligen börjat ge med sig lite så jag kände att det var dags, riktigt bra idé! För att vara första seriösa träningspasset sedan i maj (och med tanke på att jag varit rejält förkyld i två veckor) gick det sjukt bra!  Bara att fortsätta köra så ska jag nog snart vara i form igen :).

Och en härlig helg väntar! Imorgon är det brudkväll, alla tjejer i klassen är inbjudna till en klasskompis där vi ska käka pizza och dricka öl och eventuellt fortsätta kvällen på nation. Kul!

På lördag blir det en heldag + natt i Malmö med Johan och på söndag bär det av till Köpenhamn. Looking forward to it!



Puss Felle

Underbara veckor!

Hej bloggen!

Oj vad jag har varit dålig på att uppdatera. Så går det när man har varit uppdragsphadder. Och festat mer än man borde. Och ansträngt mig för att hänga med i skolan. Och försökt vara social och umgås med de man ska. Och varit sjuk, med feber som har kommit och gått och kommit igen.

En liten snabbresumé får vi nog ta. Var var jag senast? Vinbrännbollen. Uj ja. Härlig kväll! Den var nog efter den jag blev sjuk. Vilade upp mig genom att åka hem till linkan och träffa familjen, allihopa för en gångs skull. Umgicks en massa, åkte och bowlade och hade chicago-turnering och sedan en nice kräftskiva med många kräftor och ännu fler sånger.

Kom tillbaka till Lund, redo för nya tag, och kände mig nästan frisk. Skolan började på riktigt. Laborationer och övningar och sega föreläsningar. Och så var det dags för togafest. Jag var med i jobbteamet det här gången. Tänkte att det kanske skulle bli lite lugnare då, inte riktigt lika vilt som förra året. Jag hade ganska fel.


Vi var vikingar!


Hårda vikingar


Ganska mycket vin fanns det! Ganska jobbigt att öppna alla flaskor...


Lotta var söt

Sedan kom festen igång ordentligt och jag har inga fler bilder som är tillräckligt fina för att kunna visas här. Kul var det! Vilt var det. Galet var det. Men dagen efter var inte ritkigt lika vild. Man blir ganska trött när man har förfestat på rödvin, festat på rödvin, och efterfestat på rödvin.

Det var togan ja. Resten av veckan var det verkstan som gällde. Vi byggde (de byggde) varje eftermiddag och kväll. Jag och Brange var moraliskt stöd. Och jag fotade. Och hjälpte till lite också. Lådbilen blev i alla fall riktigt jäkla snygg!


Grabbarna gjorde ett grymt bra jobb!

Och så var det äntligen lördag. Big day. Avslutning på hela nollningen. Tävlingar och fest hela dagen i Lundagård och Gasque (finsittning) på kvällen.

Jag vaknade upp med feber, såklart. Efter en ipren och en cider kände jag mig dock mycket piggare och kunde ändå delta i festligheterna. Vi cyklade ner M-cykeln till stan och jäklar vilket drag det var! Ingen kan ha missat när maskinarna intog parken.


Den är nice!

 
Gustav och jag trampar på slappar.

Mingel, öl och diverse tävlingar i parken. M vann hinderbanan och tillslut även lådbilsracet (det blev omstart i finalen efter att någon idiot till V-are kastat sig över vår F1-bil och hindrat dess framfart), precis som väntat!

Festligheterna var klara vid två-tre på eftermiddagen och då var det bara att åka hem och slänga sig in i duschen. Fixade iordning mig och gick över till Josse på förfest. En vinare senare gick vi ner till skolan och Gasquesalen i kårhuset.


Jag och Josse med fördrink.

Och det blev en alldeles underbar kväll!  Maten var hyfsad men vi kände gossarna som serverade och fick så mycket vin att vi inte riktigt brydde oss om vad vi åt. Sång och prisutdelningar var det och sedan plockades borden undan så att dansgolvet kunde intas. Där stannade jag sedan resten av kvällen. Dans, dans och åter dans. Awesome!

Igår var jag trött, sliten, halvsjuk, bakfull men glad. Sov halva dagen och ägnade resten åt vågrörelselära. Det går att kombinera skola och fest. Bara man vill så!

Dags att ta i sig själv. Har massor att fixa som man bara skjutit åt sidan de senaste veckorna. Städa borde jag göra också, om jag minns hur man gör. Vi hörs!

Puss Felle

P.S. Hörru, Rosa Pantern, släng dig i väggen! Vi går maskin för att vi inte kom in på I, klart vi måste trösta oss med massa alkohol? ;)

Vinbrännboll.

Hellu! Sitter i soffan och äter Ben&Jerry's-glass, sjukt gott, och slutade skolan för två timmar sen. Skönt med en ledig eftermiddag igen. Det behövs!

I tisdags var det vinbrännboll, det allra sista vi gjorde mer våra faddergrupper. Matcherna drog igång vid fyratiden och skulle sluta vid åtta men sista timmens matcher ställdes in. Då var det redan totalt kaos och stort disco på brännbollplanen.


Maskin Chess Association - underbar grupp!


Jag, Micke och Erik


I-sbjörnen (I:s maskot)

Själva brännbollen gick till så att alla tävlande hade varsin mugg. När man har slagit iväg bollen ska man istället för att runda koner skynda sig bort till de stora hinkarna med vin och hinna dricka så mycket som möjligt.


Krisse har en fin teknik för att få med sig muggen - hel


Vårt lag blev utebrända - jag och Lotta fastnade vid vinhinken


Jag, Lotta och Erik


Som sagt, vi blev utebrända. Robin vill ha allt för sig själv.


Jag och nolla klättrar


Micke och Erik försöker slänga i Lotta i sjön-sjön


Gruppbild

På kvällen var det sedan fest i M-caféet. Bra drag på dansgolvet, men alla kände sig nog lite slitna och jag var hemma redan vid ett-tiden. Det var i vilket fall som helst en toppendag. Fullt ös och skön stämning!

Tråkigt att nollningen i stort sett är över för vår del, men man hade nog inte orkat så mycket mer. Jag ska jobba på en fest nästa vecka och helgen efter det är det nollelördag då vår bil ska vara med i lådbilsracet, that's it. Äntligen blir det lite tid över att umgås med de man försakat. Jag ska fundera ut ett sätt att ta igen det på!

Även dags att ta itu med pluggandet ordentligt. Vi har bara föreläsningar den här veckan och ännu inte fått några räkneuppgifter, men så fort de kommer gäller det att köra på. Hänga med från början, det är ett måste!

Puss Felle

Helgen och nu.

Ciao! Härlig dag idag! Hade en lektion i skolan (Tillämpad vågrörelselära) mellan tio och tolv och sedan haft en lugn och ledig eftermiddag. Utsövd och utvilad. Dags att berätta lite om helgen!

I lördags morse hämtade Erik (den snälle) upp oss tidigt och körde oss till Sturup. Riktigt soft att flyga till Stockholm, gick hur fort som helst, och på Arlanda blev vi hämtade av mamma och pappa. Åkte ut till Ingarö i skärgården där mammas kusin har sin lyxvilla. Sjukt stort hus med två vardagsum, gym, bastu, biljardbord, åtminstone fyra plattskärms-TV och helt nyrenoverat kök och badrum. Även tomten var riktigt stor, terassen superfin, tennisbanan låg fint och de två egna bryggorna var också helt okej.

Vi drack champagne och åt buffé, minglade, drack mer vin, åt mer mat, spelade biljard och lärde känna den del av släkten som vi aldrig träffat förr. Riktigt trevligt



Jag, min kusin Sara, morfar och mamma


Sara och jag med hunden Puck - sjukt söt!


Sara och Alexander (min syssling) som tydligen är hockeyproffs

Mätta och lätt berusade var det sedan dags att åka vidare. Jag och storasiz fick skjuts in till centrum där vi tog oss till störresiz (Julias) lägenhet på Norrmalm. Bytte om, fräschade till oss lite och sedan iväg igen. Tunnelbana till Solna och hem till störresiz pojkväns kompis. Träffade en massa härligt folk, käkade avgod pastasallad och drack Felicia-drinkar.


Heta systrar


Linn och Anders (Julias pojkvän) agerade stenhårda dörrvakter


Wooho


Linn, Bille, en himla trevlig brud och Robin (asskön kille!)


Anders in acttion

En lång, fräsch, kul, lite galen förfest var det och någongång efter midnatt tog vi tunnelbanan in till city. Första anhalten var Berns i Kungsträdgården. Robin som kände dörrvakten fixade in oss direkt och sedan var det drinkar som gällde!


Mmm, gott


Me and Anders


Bille och Linn

Efter Berns (som var riktigt schysst!) blev det ett besök på Spy Bar. Kul att ha varit där, men en liten besvikelse. Folket som hängde där var inte alls lika häftiga som vi!

Krogen stängde fyra och sedan blev det naturligtvis kebab. Satt kvar och snackade ett tag och framåt fem var vi tillbaka i Julias lägenhet. Vi sov (sov?) skavfötterns på soffan och det var lite trångt men underbart att få vila fötterna!

Tåg hem igår, varmt med en trasig luftkonditionering, men vi kom fram i tid och jag fick skjuts från stationen. Hann knappt duscha innan Erik, Robin och Robin klampade in och vi började laga mat. Nollorna droppade in lite senare och tillslut var vi arton pers som lyckades trycka in oss vid bordet. Phöset kom förbi en sväng och sjöng lite och stämningen var hög trots att många var sega och valde alkoholfritt till tacon.

Helt klart en toppenhelg, även om man har lite dåligt samvete efter allt man har blivit bjuden på. Stockholm duger absolut som partystad!

Nu har jag inte tid att sitta här längre, måste slänga i mig i en macka innan jag ska ner till maskin igen. Vi har fått nya grupper att ta hand om, jag är med i lådbilsgruppen. Blir intressant att se hur det går! Later!

Puss Felle

RSS 2.0