Intelligent.

Det här var en rolig dag. Lite flum. Men det är varmt och jag är bara ledig.

Vaknade imorse av att telefonen lät. Jag svarade. Sade hallå säkert tre gånger, men det var ingen där. Inte så konstigt, med tanke på att det var alarmet som ringde. Man är alltid så intelligent i nyvaket tillstånd.

Lång och härlig frukost med morgontidning. Blev eld och lågor när jag upptäckte att Sverige skulle spela genrep inför EM. Med hyfsad startelva och på en bra tid. 16:00. Planerade upp dagen så att allt skulle tima. Hann sola drygt tre timmar innan jag packade ihop mina föräldrar i bilen och sa att vi skulle åka hem. När vi åkt en bit kläcker pappa sina fina kommentar:
"Felicia, jag har undrat hela dagen varför du måste vara hemma klockan fyra. Du vet att matchen är imorgon va?" Man är alltid så intelligent på en lördag.

Men jag är inte den som är bitter. Nu hinner jag se ett eller två avsnitt av Grey's innan Hjulsbro kommer hit och hämtar mig. Jag är ganska brun ändå. Det var arton grader i Vättern. Vi ska laga mat ikväll, och om jag får bestämma blir det även några nya drinkar och heta biljardmatcher.

Jag tror jag äntligen har fattat att jag är ledig. Att jag kan åka och bada i varje dag i sådär en och en halv månad. Sticka utomlands när jag vill, utan någon som helst planering. Jag peppar för allt!

Och förhoppningsvis blir det en dejt på måndag. Saknade människor kommer hem och jag är sugen på öl. See ya!


Kvällen.

Åh. Det känns så mycket bättre nu. Jag vet inte varför, men där har funnits ett leende på mina läppar hela kvällen. You're right siz, man måste tänka positvt. Alla verkar tycka att tentan var sjukt elak. Vi har grillat korv och druckit mycket öl och umgåtts och hällt i oss mousserande vin och dansat och skrattat och svängt. Jag tog mina sköna, utslitna, gamla skor istället för de jag får skav av, jag var ganska snygg ändå, och jag har haft en underbar underbar kväll.

Men det bästa av allt var nog att jag återfick min stjärna.

Tomhet.

Det gick inte. Jag kunde inte. Jag skrev lite. Ritade fina bilder. Hittade på några formler, fullföljde mina uträkningar, präntade ner mina svar. Men jag vet att de var helt åt skogen. Jag är inte tillräckligt bra.

Man börjar undra om man inte egentligen är helt fel ute. När man försöker allt man kan, men ändå aldrig räcker till.

Det finns ju annat man kan göra. Jag är ganska bra på att städa. Skulle nog klara mig utmärkt i den branschen. Eller rensa ogräs. Kassan på ica skulle jag nog också kunna fixa. Vilka möjligheter.

Sommarlovet skulle ha suttit fint, om man hade förtjänat det. Nu är det bara alldeles tomt. Jag ska åka till systemet. Det behövs mer ikväll än vad jag trodde.

Inte tillräckligt bra.

Intensivt plugg.

Klockan är strax över 22, det är kvällen före vårens stora tenta, och jag är inte ett dugg nervös. Jag har ingen ångest. Jag mår inte dåligt på något sätt. En oväntad och ovanlig men extremt härlig känsla.

Men så har jag pluggat också. Gjort i stort sett alla tillgängliga extentor. Löst uppgifter i boken. Gått igenom seminarieuppgifter. Det har väl inte direkt gått bra hela tiden, men jag har verkligen gjort mitt bästa.

Det är klart. Man blir aldrig fullärd. Man kan alltid jobba hårdare. Tentaförberedelser blir aldrig riktigt färdiga. Man kan hela tiden göra ett tal till. Men min icke-existerande ångest måste ändå tyda på att jag den här gången har jag gjort tillräckligt. Någonstans måste man sätta punkt.

Jag är nästan helt frisk, om femton timmar har jag sommarlov och imorgon kväll blir det mousserande vin. Precis som en gammal hederlig skolasvlutning. Grillning och fest och därefter hem till Linköping. Awesome.

Jag tycker om...

Jag vill bli frisk.

Vaknade igår med bara lite feber. Åkte till skolan och pluggade några timmar, därefter hem och tvättade tre maskiner, städade, dammsög, rensade ur kylen, diskade och handlade. Slängde i mig lite käk och stack sedan till VGs för att jobba. Kom hem vid halv fyra och var ganska trött.

Ibland måste man göra saker man inte orkar egentligen. Jag tänker inte låta förkylningen vinna.

Jag vet, jag borde inte ha jobbat, men har man lovat så har man. Och det var riktigt kul. Växlade mellan att ta hand om sjukt tunga väskor i garderoben (vad har folk med sig när de går ut egentligen!?), ta betalt för inträde och ge stämplar, plocka lite disk samt göra drinkar i baren. Det senare var ingen höjdare, alla spritflaskor stod huller om buller och många av dem var slut. Jag körde på Peters taktik och hoppas att ingen märkte något.

Tiden gick i alla fall ruskigt fort, trots att man som jobbare inte får konsumera alkohol. Man kan ha kul med/åt andra saker istället. Folks fyndiga raggförsök till exempel.

¤ Raggreplik 1. Vid ingången:
"Jag ser stämpeln, men var är ditt telefonnummer?"

¤ Reggreplik 2. I baren:
"Hej, jag vill ha en öl och ditt nummer, tack!"

Tråkigt för dem fick ingen av dem napp.

Idag har varit en slappdag. Lite ångest, men jag orkar inte plugga. Min hals, liksom resten av mig, mår inget vidare. Ska sticka bort till Ica och köpa något gott och kurerande, och sedan basta mig frisk på Helsingkrona. Tja.

Sommardrömmar och en bitter verklighet.

Sommarlov. Vilket underbart ord. Bara nio dagar kvar nu. Dessvärre nio dagar fyllda med kraftekvationer, jämvikt och kinematik. Jag vill hem. Hem till Linköping. Även om sommarens planer är väldigt ovissa, jag kommer att få leva på en ytterst snål budget och jag har en omtenta i ekonomi att se fram emot i augusti, känns lovet verkligen som en befrielse. Tänk lata dagar, picknickar med Östra Harg, grillkvällar med Ekängen, biljard- och drinkkvällar med Hjulsbro, Öl-, TP- och myskvällar med Burr och Oscar, eventuella Oslo-besök med Emma, tänk badutflykter och minigolf och ljusa nätter och fest och charterresa och allt som hör sommaren till.

Ja, drömma kan man, men alltid kommer verkligheten tilbaka. Jag vaknade imorse med taggtråd i halsen, hammare i huvudet, allmänt förkyld och illamående samt med en lätt släng av feber. Inget roligt uppvaknade alltså. Kanske borde jag inte ha gymmat igår. Kanske har jag bara världens mest orättvisa otur.

Nu har jag i alla fall kurerat mig med ipren, halstabletter, te, c-vitaminbrus och en shot whiskey. Överväger att ta en dusch och sticka till skolan. Frågan är bara hur mycket som kommer bli gjort idag.

Jag mår skit, mekaniken hägrar och jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Lugn helg.

Jag är nog ganska dålig på att lära mig av mina misstag. Ibland. Som igår till exempel, när större delen av mitt kostintag bestod av kaffe och chokladbollar. Jag fick världens socker-, fett- och koffeinkick och mådde väldigt illa. Idag började jag dagen med kaffe. Sedan drack jag lite mer. Och så blev vi sugna på chokladbollar. Jag borde inte ha ätit, men de såg så goda ut. Hur jag mår nu? Precis som jag förtjänar.

Helgen har varit ganska lugn. Jag har varit lagom duktig och förutom "jag-borde-träna-mer"-ångesten känner jag mig hyfsat tillfreds med mig själv. Inte stolt direkt, men lite lagom nöjd sådär. Och jag kan dessutom dämpa min ångest genom att skylla på alla andra slöa människor som har vägrat att träna med mig de senaste dagarna.

Det finns ju annat att göra också. Man kan
¤ Städa
¤ Dammsuga (till och med ganska noga)
¤ Se på hockey*2
¤ Fika
¤ Se på Southpark
¤ Handla
¤ Laga lördagslyx (potatisgratäng, marinerad nötbiff och pepparsås är SÅ gott)
¤ Dricka vin
¤ Se på Grey's
¤ Sova
¤ Plugga mekanik (i sex timmar!)

Som sagt, lite lagom nöjd. Nästan två veckor kvar till mekaniktenta, men det känns bra att börja redan nu. Har inte orkat lägga ner speciellt mycket energi på det hittills, men det lossnade i alla fall lite idag. Ämnet är inte fullt så tråkigt som jag befarat. Det ska nog gå.

Jag gillar att plugga med mina faddrar. Dels för att de redan har läst mina kurser och fått bra betyg i dem och dels för att de hellre hjälper mig än räknar själva. Men jag saknar klassens tentaplugg lite också. Den där sköna kollektiva ångesten som bara infinner sig då. Den kommer kanske, lite längre fram.

Nu ska jag baka pizza. Behöver ha lite käk i frysen i veckan. Speciellt eftersom det är torsdag på måndag. Vi hörs!

Phadderfest *tema serier.

Vilken fest! Vilket drag! Och vilka sjukt snygga utklädnader folk hade!

Kvällen började tidigt med förfest på M-caféet. Förfest utomhus i strålande sol, hur ofta händer det? När kylan började smyga sig på vandrade hela ekipaget ner till stan för att avnjuta trerätters på Kålle's. Maten var ingen höjdare, men stämningen desto bättre! Mellanfest på parentesen, riktigt bra drag där också, och därefter tillbaka till Kålle's för dans och mingel till stängning. Trots skoskav och borttappat trollspö kan man sammanfatta det hela som en riktig toppenkväll!

Nedan ser ni Tingeling, Duff man, Mamma Mu o co, Spiderman, Lucky Luke, Svampbob fyrkant, Musse Pigg och Mimmi, Björnligan, 3 av de 101 dalmatinerna (alla fick inte plats på bild), Batman & Robin, Joker, Långben samt Aladdin. (Klicka på bilderna för större format).



Taggad.

Jag är taggad! Phadderfest ikväll och jag har bestämt mig för att vara Tingeling. Grön klänning med "taggar" nertill (Tack siz för hjälpen!), vingar, spö och en himla massa glitter. Det blir visserligen väldigt sockersött, men jag har iallafall ingenting som är rosa, och ibland får man vara bara söt. Blir kul att se alla andra utklädnander, kamera är ett måste för kvällen!

Känner mig lite slö idag. Hade tänkt gymma imorse men var riktigt, riktigt trött så det var lika bra att strunta i det. Ingen idé att träna om man inte är motiverad. Får se hur jag mår imorgon, kanske orkar med ännu ett box intensiv-pass då istället. Det gäller ju att inte tappa nu när jag äntligen har kommit igång ordentligt!

Annars är det plugg som gäller, men det går riktigt segt. Mekanik är tråkigt och det är ännu tråkigare när det är sol ute. Jag försökte sitta några timmar med Micke igår men fick inte många tal gjorda. Vi hamnade, ofrånkomligt, på maskinparkens gräsmatta istället och njöt av vädret. Nu håller jag tummarna för att det ska regna hela helgen.

Måste fundera ut ett bra sätt att fästa mina vingar på klänningen nu. Förfest halv sex. Ciao!

Picknick och beach.

Jag har för mycket tid. Stackars mig.

Slutade skolan klockan tio idag. Vi har nu haft vår sista laboration i kursen maskinteknik och så fort jag har gjort färdigt nästa veckoprov har jag tagit ytterligare fem universitetspoäng. Skön kurs! Även logistiken är nu i stort sett klar, jag har fått minst en trea i kursen och det funkar ju. Tre skoldagar kvar på vardera två timmar, därefter två tentor varav den ena är frivillig, och sedan har jag sommarlov. Wihoo.

Helgen var verkligen toppen. Grillning och filmmys på fredagen. Sedan var det den lokala "Johan och Felle"-dagen som började med lyxfrukost bestående av nybakat bröd, amerikanska pannkakor med hallonröra och glass, kaffe latte samt juice. Hade en lugn förmiddag med lite gammalt hederligt backerpackerspel, därefter handlade vi picknickmat på Willys och promenerade till Botan. Mysig eftermiddag med toppenväder. På kvällen blev det ett avsnitt Grey´s (jag har saknat!), middag, vin och film. Perfekt!

Och söndagen var även den kanonbra. Sista varma dagen på ett tag spenderades på Lomma Beach, underbart ställe! Sol och bad och glass. Och volleyboll. Det var otroligt varmt i vattnet för att vara maj, vi stod och bollade minst en halvtimme med vatten upp till midjan. Hit åker vi definitivt fler gånger! (Och jag ska definitivt lira beachvolley i sommar).

Kul info: Mobilnätet i Lomma är riktigt skumt. Erik fick mitt på dagen ett "Välkommen till Danmark"-sms. Haha. Kanske dags att ge tillbaka Skåne till danskarna? :).

Helgen var bra ja, men gårdagen desto sämre. Jag valde mellan att ta sovmorgon och åka till skolan vid ett, eller att gå upp tidigt, åka och gymma och sedan gå på sista (icke-oligatoriska) föreläsningen i maskinteknik. Jag valde (tyvärr) det senare alternativet. Gymmandet gick riktigt dåligt, jag var helt okoncentrerad och kände mig bara stressad. Föreläsningen var intressant i en kvart, sedan höll jag på att somna hela den resterande tiden. Totalt onödig information. Och dagen blev inte direkt bättre. Efter skolan åkte vi till stan och försökte få inspiration, dels till phadderfesten på torsdag där temat är seriefigurer och dels till nollningen där vi ska komma på "den nya OS-grenen". Varken leksaks- eller sportaffärer gav några idéer och jag kan verkligen inte komma på något bra. Totalt bortkastade timmar även där alltså. Var trött och seg när jag kom hem, ingen lust alls att laga mat och det slutade med en sen middag på McDonald´s.

Dålig måndag följs oftast av bra tisdag, detta stämde åtminstone den här veckan. Ambitionsnivån är förvånansvärt hög och motivationen finns där. Nu ska jag fundera ut något att käka till lunch, handla och laga, och sedan blir det mekanikplugg hela eftermiddagen samt uppladdninng inför kvällens box intensiv-pass. (Om min träningspartner nu kommer ihåg att det är box inplanerat ikväll!?) Tjo.

Gym och sol.

Fredag = ledig. Riktig lat-dag idag, otroligt skönt. Gick upp hyfsat och åkte till gymmet. Har inte blivit något av det på länge eftersom ingen vill gymma de tider jag kan. Idag fick jag dock hjälp av en instruktör som satte ihop ett program åt mig. Han lovade att om jag följer det till punkt och pricka kommer jag snart att vara i topptrim. Härligt!

Fortfarande lika fint väder ute och resten av dagen spenderades på först på balkongen och därefter på gräsmattan på innergården. Blev lite röd, men det lägger sig nog till imorgon.

Det känns verkligen som att sommaren har kommit. Vi diskuterade sol igår. Alla verkar tro att det kommer bli en toppensommar i år och att slutet av juli samt augusti får det bästa värdet. Ingen vill minnas att just dessa månader har regnat bort de senaste åren. Att årstiderna har flyttat på sig och det numera är maj och juni som har mest sol. Själv är jag stensäker på att det blir likadant i år. Jag är ledig hela juni och halva juli. Perfekt!

Imorgon är det "Johan och Felle"-dagen. Utflykt och picknick och mys och fin middag och sådär. Den är ny för i år, känns som att en sån dag behövs ibland. Det var länge sedan vi gjorde något seriöst tillsammans. Ser verkligen fram emot det!

Och igår var det grill, ja. Lyxiga hamburgare med bacon och ost och sånt, mycket gott. Och nu ska jag iväg och....jaa, grilla! Man får ta vara på vädret som sagt :). På återseende!

(Jag tar tillbaka allt om att det inte går att byta design. Blogg.se fungerar hur bra som helst, Felle fungerar inte lika bra jämt.)

Fel ställe.

Solen skiner, inte ett moln på himlen, temperaturen ligger en bra bit över 20 grader, jag har en ledig eftermiddag och jag vill inte vara i Lund! En mil att cykla till närmaste badställe och även om man orkar det är det ganska kallt i havet såhär i maj. Det är för varmt att bara ligga och sola. Var finns alla sjöar!?

Dessutom förstår jag mig inte på blogg.se. Det går inte... jag kan inte ändra design hur mycket jag än försöker. (Ja, jag har testat att trycka på "välj stilmall".)

Jag ska i alla fall grilla ikväll. Upp och gymma imorrn, tidigt. Och ta vara på helgens värme lite bättre. Sol och bad och picknick och sånt. Så det så!

Gårdagens nyttigheter.

Igår var jag så duktig att jag bara måste skriva det här. Hann med följande:

¤ Två timmar laboration i maskinteknik. (Jag har kommit fram till att förbränningsmotorer inte är riktigt min grej)
¤ Tvättid, två fulla maskiner kördes och torkades
¤ Laga lunch (och äta lunch)
¤ Diska, ganska mycket
¤ Två timmar solning på balkongen
¤ Läsa en halv deckare (Jag kunde lägga ifrån mig den! Den var med andra ord sådär)
¤ Gå på phadderutbildning i Kårhuset (duktig föreläsare, dåligt ämne)
¤ Handla
¤ Laga stormiddag (Två kycklingar är betydligt jobbigare än en)
¤ Bjuda Martin och Linn på käk. (Kocken fick beröm)
¤ Träna box intensiv, bästa passet på evigheter
¤ Diska, ganska mycket, igen
¤ Äta och duscha och sånt, igen

Effektiv och fullt håll-i-gång, så ska det vara! Idag har jag kanske varit lite latare, men jag har å andra sidan haft fler lektioner. Ingen träningsvärk alls, det känns riktigt kul och motiverande med träningen, även om jag alltid är svimfärdig efteråt. Det känns att det ger!

Veckan är ljus, sett ur både vädersynpunkt och aktiviteter. Värmebölja väntar, jag ska fortsätta att arbeta på brännan, och jag ser verkligen fram emot lördag. Hungern tar över, ska gå och övertala mannen i huset att laga något gott. Bonsoir.

Valborg och hemresa.

Att fira valborg i Lund var hur härligt som helst. Gick upp lagom tidigt och var framme i stadsparken vid kvart över nio. Då var det redan fullt med folk och filtar och grillar och picknickkorgar och idioter som hade tältat där hela natten för att få en plats. Martin till exempel :).

Det blev sillfrukost med nubbe(/ar) och sedan cider och ett makalöst virrvarr av människor. ALLA var där. Träffade en mängd linköpingsbor när vi minglade runt, solen dök fram, vi grillade korv och dansade och åt glass och jag hade kul.

Jag blev erbjuden 600:- för min filt av en kille som egentligen ville ha yta att sitta på. Jag tog emot pengarna, men gav tillbaka dem när grabben började tjafsa om att han skulle få behålla filten också. Min mormors egenvävda gåvor säljer jag inte så lätt.

På sena eftermiddagen åkte jag hem med Johan och somnade nästan direkt. Vaknade som tur var i tid (tack kaffe latte) och hann fixa om oss för förfest på kämnärs följt av förfest på sparta och därefter utgång på hallands/vgs. Folk var lite sega, men vi hade kul ändå. Hade skumkrig och tiggde gratisdrinkar och spelade bort alla pengar på blackjack och dansade och blev sugna på pizza. Klockan började då närma sig två och Valborg 2008 fick ett fint avslut med en cykeltur hem och en hembakad pizza på natten.

I helgen var det Linköping som gällde. Smockfullt tåg och ingen platsbiljett var lite jobbigt, men det gick. (Jag måste passa på att klaga lite. FY vad dyrt det har blivit att åka tåg. Skamligt dyrt. Och då ingår det inte ens en plats att sitta på.) Min hemstad var i alla fall sig lik. Det blev lite shopping, mycket fika, en snabb (i dubbel bemärkelse) bilfärd med Östra Harg, en löptur med syster (Jag saknar skog!), filkmväll hos Berga, grillning i Ekängen med Ekängen och Östra Harg och hela gänget, supermysigt och gott, en utekväll på Platens samt naturligtvis en kebab på Hakepi.

Det mesta var sig likt ja, och det var överlag bara kul att vara hemma igen, men Platens var ingen höjdare. Kul till en början med mycket folk man inte träffat på länge. Allteftersom kvällen gick blev det dock mer och mer folk på dansgolvet och tillslut kunde man knappt röra sig en millimeter. Folk försvann och folk kom och det som kändes så bra blev senare mest konstigt och kanske var det skönt att komma hem.

På vissa platser känner man sig hemma. Det spelar ingen roll hur lång tid som har gått. Så kommer det nog alltid vara, oavsett vilken situation man befinner sig i. Nej, jag ångrar inte att jag åkte dit.

Nu är man i alla fall tillbaka i Lund och har haft sin sista logistiklektion, har en lab kvar i maskinteknik och efter det är mekanik det enda man behöver koncentrera sig på. Det mesta känns bra nu. Jag vet inte om det är sommarvädret som spelar in eller om man helt enkelt slutat bry sig om vissa saker. Jag tror jag är glad bara.

ICL.

Jag har alltid trott att mitt synfel är så stort att det är omöjligt att korrigera med kirurgi. Skönt att det inte går, tänkte Felle. Då behöver jag inte fundera på om det skulle vara värt de risker en operation kan innebära, för att kanske få en bättre syn.

Läste precis om implanterbara linser på Aftonbladets websida:

"ICL innebär att tunna linser av kollagen eller silikon placeras permanent i ögat framför den egna linsen. Översynthet, även kallat långsynthet, kan behandlas upp till +21 D med ICL. Pris: Cirka 40 000:-"

Nu blev det knivigare. En operation är alltså möjlig. Det är en riktigt svår avvägning. Jag lider ju inte direkt av mitt synfel, åtminstone inte så länge mina ögon får vara friska. Men oh så skönt att slippa krångla med glasögon och linser, framför allt på resor eller nu på sommaren.

Hmm. Vilken tur att jag inte har 40 000:-. Då slipper jag ju bestämma mig.

RSS 2.0