En regnig vardag.

Nollningen är över men studentlivet fortsätter, nu dock med betydligt mer matte än fest och dessutom uppgifter som blir allt svårare. Det gäller att hänga med hela tiden, halkar man efter lite blir det lätt mer och sedan är det riktigt jobbigt att komma ikapp. Även rittekniken har tagits till en ny nivå, jag fick förhoppningsvis min fyra på andra delen och siktar på en till i den återstående delen; CAD. Lyckligtvis har vi ännu ett ganska slappt schema med två sovmorgnar i veckan, och tre dagar då vi slutar klockan tolv. Tentor om tre veckor - bara att köra på och hålla tummarna.

Party var det också ja, även om det trappats ner ordentligt blir det fest åtminstone en gång i veckan. Kollade in ÖG:s (Östgöra Nations) uteliv förra veckan, vilket var en liten besvikelse då musiken de spelade var i klass med Hip Hip:s "PartydödarHits 2". Imorgon eller på fredag blir det utgång med faddergruppen och förhoppningsvis hittar vi då ett ställe med musik man faktiskt kan dansa till.

Annars händer inte jättemycket i Lund för tillfället, då var det mer drag i Linköping där helgen spenderades. Jag och Johan tog tåget hem i fredags kväll (efter att först ha väntat på stationen i två timmar då all trafik mellan Lund och Malmö stod still) och firade en försenad årsdag. Jag piggnade till lite av en biljardmatch och ännu mer efter ett glas mousserande vin. Fick smycken i guld och vitt guld som var hur fina som helst, tack för att du finns och står ut med mig. (Jag tycker om dig hur mycket som helst). Lördag morgon sov vi ganska länge och jag åkte in till stan för att luncha med familjen. Lite shopping och sedan hem till hem-hem. För första gången på länge (någonsin?) var hela familjen med sina respektive samlade och efter en åktur med Martins hembyggda sportbil (han tyckte jag körde skitbra, weei) hade vi en jättetrevlig kräftskiva med mycket snaps och lika många visor. Helgen gick dock väldigt snabbt, efter en söndagsfika med Erik och Jerry var det dags att åka hem till Lund igen. Denna gång var tåget i tid, men dessvärre fullt av kacklande damer i 30-årsåldern. Finns det något som är värre än tjejer i den yngre tonåren, är det 30-åringar som beter sig som tjejer i den yngre tonåren. De var ungefär femton till antalet och lyckades hålla igång med sitt flamsande, fnissande, skrikande och sjungande (under relativt stor alkoholpåverkan) i tre och en halv timme, dvs under hela tågresan. Jag är imponerad. Dels över att de orkade och dels över att ingen av dem blev utkastad genom fönstret av någon medresenär. (Själv var jag för trött, annars hade jag definitivt gjort det).

Som sagt, nu är vi tillbaka i Lund och den gråa vardagen. Vi har inte haft en regnfri dag på flera veckor och jag börjar planera en vinterresa till ett varmare land (det verkar vara enda chansen att få se solen). Ikväll ska jag och någon snygg gå på bio för att muntra upp oss lite, och senare i veckan ska jag köpa ett gymkort för att komma igång med träningen. Jag gjorde en trerätters middag till Johan förra veckan, där laxtoast med avocadoröra, flygande Jacob med ris samt mörk och vit chokladmousse med hallon stod på menyn, och det kändes ganska uppskattat. Är nog dags för en liknande middag snart igen, och en pokerkväll och en Malmöresa. Det gäller att göra varje dag till en fest för att inte fastna i vardagsträsket.

För övrigt fick jag 15 rätt av 15 möjliga på mitt första matteprov, och det är ju okej. AFb-kön är dock ännu alltför lång, men till jul ska vi nog kunna flytta till en tvåa. (Jag längtar).

Back on track.

Nu har ögoninflammationen äntligen börjat ge med sig och jag kan använda linser igen. Halleluja, vilken befrielse att kunna se normalt igen efter att ha famlat en vecka i blindo. Nu uppskattar jag verkligen mina ögon och njuter av att utan svårigheter kunna läsa matteuppgifterna i boken. Det var förvånansvärt kul att vara tillbaka i skolan, matteföreläsningen gick som en dans och jag är riktigt pepp på att börja ta igen det jag har missat.

Njuter gör jag också av mitt internet, min dator, mitt fynd-headset (29:90 på biltema) som gör att jag kan prata gratis med min Barcelona-syster, att på schemat upptäcka att jag är ledig i fem dagar vecka 42, att ha kylen full av mat igen och en pojkvän som bara blir mer och mer intresserad av bak- och matlagning samt att jag återigen slipper bo på två ställen och aldrig är ensam om natten.

Nu ska bara halsontet släppa, matteprovet gå som det ska och AFb-kön minska snabbt så är allt kanon.

För övrigt fick jag godkänt på deltentan jag gjorde med starkt reducerad syn, och det är värt att uppmärksammans. Tjo. Firade den med en riktigt slapp (bra) helg, Johans föräldrar var här och vi strosade runt på stan, åt jättefin middag på en lika fin restaurang, bar flyttlådor, besökte Lunds Botaniska Trädgård (hoppas du är stolt pappa...), fikade mycket, åkte till Malmö och schoppade badrumssaker samt lärde oss hur tidigt restaurangers kök stänger. Igår kväll tillbringade jag några timmar med att prata i telefon/skypa medan Johan gjorde ett storkok köttfärssås, och somnade därefter till Kalle och Chokladfabriken.

Nu ska jag göra två liter te och lära mig hyperbelns kurva.


Slutet på nollningen samt följderna av denna.

Nu har jag äntligen fått igång internet i min lägenhet och kan återuppta kontakten med omvärlden. Man känner verkligen av saknaden av dagstidning och internet, det är svårt att hänga med i vad som händer i Sverige/Världen och jobbigt att inte kunna betala räkningar, boka tågbiljetter eller gå in på de internetsidor som har lösningen på nätverksproblemet.

Föregående helg var det avslutning på Maskintekniks nollning genom först en nollelördag med uppvisningar, tävlingar och spex (med en hel del alkohol) följt av Nollegasquen, en jättefin sittning där alla nollor blev ettor. Jag hade jättetur med bordsplaceringen och kvällen var mycket lyckad med en hel del dans. Dagen därpå, i söndags, hade vi som blivit uttagna att försvara sektionens heder i regattalaget samling klockan 0800, och det var riktigt segt att komma upp. Efter första ölen blev det dock mycket bättre, och snart var stämningen på topp igen. Vi trampade runt vår M-cykel (en farkost stor som en liten lastbil som är uppbyggd av 12 cyklar och är riktigt tung att cykla i uppförsbackar, se bild nedan). Sång och dans genomsyrade dagen, vi körde M-cyekln genom hela Lund med vår egenbyggda "båt" på släp (alla sektioner bygger en sådan) och nådde fram på eftermiddagen vår slutdestination; sjön-sjön där det stora sjöslaget skulle utkämpas. Tyvärr lyckades inte Maskin-båten så bra i själva slaget, men allt runtom var jättekul.
På söndagkvällen var det sedan dags för Regatta-bal (inte så fint som det låter) men då var jag riktigt seg ch började dessutom få jätteont i ögonen, de svullnade upp och blev röda och jag kände mig inte så sugen på fest utan stack hem ganska tidigt.

Måndag morgon var jag därmed inte bakfull, men ögonen var ännu mer svullna och röda och jag kunde knappt se.. (Och ni vet ju hur bra jag ser i vanliga fall...). Kunde konstatera att jag hade fått en ögoninflammation och den har visat sig vara svår att bli av med. Har missat några föreläsningar i veckan, och ligger nu en del efter i matten, och gårdagens prov i ritteknik var inte heller någon höjdare. (Det bestod av uppgifter där man skulle rita tredimensionella figurer ur tre olika vinklar med exakta millimetermått, skapligt svårt när man har problem med synen). Nu börjar dock inflammationen gå ner och det gör inte lika ont längre, jag hoppas att en lugn, avkopplande helg ska göra susen så att jag kan återuppta mina studier nästa vecka och ta igen det jag har missat.

Annars flyter det på som vanligt här i Lund. Johan ska antagligen flytta in på "riktigt" här, hans lägenhet på Vildanden är ganska sunkigt med ett riktigt äckligt kök och vi väntar nu på att få en tvåa som vi kan flytta in tillsammans i. För övrigt kommer jag hem till Linköping nästa helg och ser jättemycket fram mot att träffa alla igen. So long.

Jag med kavaljer på Nollegasque
Jag och min bordskavaljer på Nollegasquen

Felle och Gabbi
Jag och Gabbi från min nollegrupp skålar

M-cykeln
M-cykeln

Vi på cykeln

RSS 2.0