Ni borde fika ensamma.

Nu är jag trött.

Jag hade världens tråkigaste dag på jobbet idag. Först hände ingenting. Sedan hände ingenting igen. Och sedan hände ännu mindre. Klockan hade stannat varje gång jag råkade lyfta blicken mot den (ungefär en gång i minuten) och regnet öste ner för det mesta. Sedan kom Oscar och hälsade på, två gånger, och det kändes lite bättre. Han påstod att han bara kom förbi och sa hej för att han hade så tråkigt, men jag vet bättre. Han saknar mig nog hela tiden.

När klockan väl kommit ikapp (den stod hur länge som helst på 15:29) och jag äntligen slutade hade dessvärre inte regnet upphört. Cykeln var inte torr och vägen till Malmslätt alldeles för lång. Väl hemma var jag blöt som en dränkt katt, kall som en isbjörn i en isvak och trött som en neddrogad koala. Duschade i sådär en timme och tryckte i mig några äggmackor med gurkmajonäs. Jag blev varm och mätt.

Jag spelade minigolf i fredags igen, och vann igen. Tre slag från banrekordet. Snart där. Sen spelade vi biljard och du spöade mig. Rättvist på sätt och vis, men jag ger aldrig upp. Lördag var jobb (NÄHÄ) och det var tråkigt (NÄHÄ) och jag var nog ganska sur. Först ingenting att göra, och sen lite mer ingenting, för att sedan ha allt på en gång. Kan inte folk fika lite mer ensamma och inte alla i en klump?

Ditt hus var tomt och lugnt, du jobbade överlänge (över länge) och jag tjuvtränade på ditt biljardbord. Dusch och fräschning och några drinkar senare cyklade vi till Martin och grillade hamburgare. Eller ja. Försökte. Jag snyltade av alla andra och var självisk medan Johan lyckas förvandla våra hamburgerbröd till stenar med hjälp av mikron. Han tuggade och svalde, stolthet går före mycket, och jag övervägde att starta matkrig men vi blev sams istället. Sen var alla tråkiga och spelade TP medan jag drack öl och lade Bamse-pussel och hade ganska kul.

Sen sov vi alldeles för länge och handlade superfrukost och åt utomhus och läste nya Ernietidningen. För dåligt väder för picknick och bad ledde till en heldag med film, eller rättare sagt Harry Potter. Såg först Trean och lite på Fyran, sedan in till stan för att se Femman på bio (rätt ok). Hann med en snabbfika på Cioccolata där plötsligt alla dök upp (M, O, J, Fisk-Yo o Hobbe) och åkte hem till dig igen för att hinna se Fyran före läggdags (vid halv 2). Detta resultarade i ungefär tre och en halv timmes sömn som följdes av åtta och en halv timmes jobb. Därav min trötthet och vi är nu tillbaka där vi började, om man nu inte missade att läsa första raden. Slutsatsen man kan dra av detta är helt enkelt att jag är trött.

Nu kommer du snart med sjutton liter mjölk, en back loka och en låda kaffe, och jag är överlycklig. Över min ledighet imorrn alltså, dig träffar jag ju jämt.

Näh. Du är ganska söt ändå. Men imorrn ska jag fika med Fisk-Yo.

Toppen.

Det var motvind och jag vinglade lite. Men mest skrattade jag bara när jag cyklade hem, för det var en sån toppenkväll. Vi var på 55:an och drack öl, kanske lite dålig stämning till en början på grund av folk som dissade, men det blev bättre och bättre. Sedan kom ni och vi hade aldrig och sen drack vi mer öl och träffade folk och käkade kebab och folk pussades och var kåta och tiden rann iväg. Jag tycker om er, a lot! (Jag tänker på Sao Tomé och Principe).

Det var förvånansvärt kul att jobba idag, men så stängde jag med Jessica och hon är bra. (Jag hade glömt hur bra). Vi dampade ur ganska mycket och kassaapparaterna fungerade inte alls och jag är alltför dryg mot min chef, men jag har inget att förlora. Mest kul var tyskarna som blev jätteimpade över mina otroliga kunskaper i engelska. De kom visserligen som sagt från Tyskland, men jag blev glad ändå. Kom för övrigt en timme för tidigt till jobbet. Skickligt. Jag städade idag också, ganska mycket. Hemma alltså. Och har tagit in posten varje dag, tvättat (!) och vattnat alla blommor på rätt sätt. (Svårt att misslyckas med det A4 fullt av anvisningar jag har fått). Det är rätt värt att vara ensam hemma, fastän jag blir ihjälslagen om pappas växter dör.

Det blev ingen löpning igår, jag insåg att minigolf är mycket mer socialt. Naturligtvis spöade jag både Fisk-Yo och KS trots att det regnade och de försökte psyka mig på alla tänkbara sätt. Efter den hårda matchen åkte vi in till stan och käkade Teddy-baguette och drog oss till chocolat för att fika. Stället hade såklart semesterstängt och det blev istället ytterligare en muffins på Cioccolata. Min nyttighetsvecka ändrades till nyttig-bara-på-jobbet-vecka (lite lågt, jag vet...) och det var kul att träffa alla igen. Det regnade ganska mycket. Jag blev sugen på att bada och Ekängen var nästa anhalt. Kallt och jävligt men det var det värt. Värmde oss med riktigt het thaimat och gamla berziadfilmer på VHS. Burr och Oscar och Molle och Martin och Erik och Jerry. Jag fick ett par jeans och blev glad och sen åkte vi hem.

Jag svarade på mitt antagningsbesked. Nu är det definitivt. Fick hem ett litet häfte med repetitionsuppgifter i matte idag. Det vägde flera ton. Kul. Bra att veta vad man ska ägna sig åt på sin semester.

Folk är så långsamma. De förstår inte att det bara är att köra på. Det ska börja på ett eldigt sätt, lära känna varandra kan man alltid göra efteråt. Framför allt ska man inte fega ur och tänka att det ändå inte kommer bli någonting, då är man en riktigt usel människa och inte så omtyckt. Kanske får man lite Aspergers till och med, även om man är söt.

Det börjar ljusna. Jag överväger att sova. Alternativen (att springa naken runt huset eller äta upp min morgonrock) känns inte så lockande, så jag kanske gör slag i saken. Det är ju trots allt en dag imorgon också, och jag hörde något om en förfest och en massa öl. Så ska jag jobba också och någon sms-dissare kommer hem som jag har saknat lite, samtdidigt som min otroligt snygga syster kom hem också. (Hon är jättelik mig, by the way). Nej, jag är inte så påverkad. Kanske lite. Mest bara glad.


Impulsbio och nyttighet.

Nu är jag frisk, ganska så. Heldagen i söndags gjorde susen, mycket välbehövligt. Blev väckt av telefonen halv 12, läskigt att jag aldrig kan vakna av mig själv. Tänkte åka till Ekängen, men eftersom ingen bil fanns att tillgå kom Ekängen hit istället, och tog med sig Östra harg i farten. Vi drack kaffe latte och spelade krokodilträsket samt liknande spel för fyraåringar och drack mer kaffe och åt glass och kakor och pratade gamla minnen. Mot kvällen åkte vi och handlade och jag var på ett mycket inspirirationsfullt matlagningshumör och gjorde spirali con salsa de tomate. Sedan gick vi på impulsbio och Pirates of the Caribbean III var mycket bättre än förväntat. Klart över godkänd. Kom hem strax efter 12 och somnade snabbt, även om sängen var väldigt stor och ensam. (du saknas).


Bortsett från tuggan jag tog av den chokladbiskvie som händelsevis råkade falla i golvet igår och således bli osäljbar, är jag numera väldigt nyttig. Sockerfria kakor är det som gäller. Inte så att jag är emot det där med sötsaker, men det blir bara för mycket svull när man jobbar på ett café. Man äter inte för att det är gott eller för att man är sugen, utan bara att man kan. Hälsosam tid väntar framöver, åtminstone för några dagar. Jag försökte till och med cykla till jobbet igår. Det gick dock inget vidare, hann knappt sätta mig på cykeln förrän jag mötte Folle i sin gula postbil som var på jobbuppdrag i Malmslätt och erbjöd mig skjuts in till stan. Ett erbjudande man inte kan tacka nej till, och så hann jag i tid till jobbet igen.


Det var kämpigt. Säkert fem kunder på hela dagen. Hade überpasset i nästan nio timmar och ingenting att göra, men jag lyckades se upptagen ut varje gång chefen gick förbi ändå. Slappade. Fikade lite. Torkade ett bord då och då. Gjorde mest onödiga grejer. Sådant som blir grymt långtråkigt i längden, men är riktigt skönt för en dag. Så kom Burr och Oscar och störde mitt i friden, och fikade några timmar, så tiden gick ändå relativt fort, och jag fick cykla hem i hettan.

Vi skulle se på Evita, men Oscar tjatade och Burr och jag gick med på att se Amelie istället. Jag åt bara nötter och filmen var fin. Men den fick mig att sakna. Hur stod jag ut i tre månader förra gången?

Idag är jag ledig och det ska åska, jag som ville bada. Ska nog ut och löpa istället så att jag kan förtjäna min chocolatfika senare i eftermiddag. (Hur det ska gå ihop med min nya hälsosamma stil har jag ingen aning om, jag kanske får dispens).


Antihypokondriker.

Nu regnar det igen. Mysigt. Man borde tälta. Det är underbart att somna till regnsmatter mot tältduken. Jag skulle kanske tänka annorlunda om jag befann mig i, låt säga, Arvika nu. Men det gör jag inte. Alla är bortresta eller upptagna och det var tur. Jag behövde verkligen vara hemma ikväll. Hyrde film med mamma och myste ner mig i soffan. Det onda i halsen som plågat mig de senaste nio dagarna, som varken halstabletter eller allt te i världen har haft någon verkan mot, har äntligen börjat släppa. Långa jobbdagar torsdag, fredag, lördag och jag som inte borde ha jobbat överhuvudtaget. Att få näsblod tio gånger på tre dagar är nog inget vidare. Men jag har varken tid eller lust att vara sjuk, och det går nog över så småningom. (Ja, jag är så antihypokondriker man kan bli).

Jag vet varför nu. Varför jobbet känns så förbannat tråkigt och omotiverat. Ni såklart. Jag sakner er. The crew. Eliten. Samma arbetsuppgifter, lika jobbiga kunder och stressiga dagar som när jag jobbade i höstas, och det var oförståeligt hur jag stod ut då. Nu vet jag. Ni fattas verkligen. Alltför tomt.

Semester var skönt. Vi tog din bil upp till Dalarna och bodde i en liten röd stuga i fyra dagar, med fåren betandes utanför. Undersökte koppargruvor och besökte metropoler som Falun, Borlänge och Leksand och lärde mig att fiska och plöjde igenom korsorstidningar och såg på film och bakade muffins och läste Ernietidningar och drack tusen liten te och klappade på fåren. Tack för kanondagarna, du är finast.

Annars händer inte så mycket. Det är jobba, äta, sova som gäller just nu. Jag tar på mig mer ansvar än jag borde, det hjälper inte hur mycket jag än försöker låta bli. Saker blir ogjorda och jag står inte ut med att se dem sådana.

Jag bor mest hos dig. Biljardkvällar med drinkar och middagar och sällskapsspel med nya och gamla familjemedlemmar.

Enligt studera.nu har jag blivit antagen till min utbildning. Läskigt. Det går inte längre att skjuta på framtiden och besluten, verkligheten har kommit ikapp. Jag vet. Jag har en lägenhet, jag ska börja plugga. Och ändå är det så svårt att klicka på "Svara". Det blir så definitivt på något sätt. Som att man inte har någon återvändo när man väl har accepterat. Jag är långt ifrån säker på vad jag vill, och glasklart blir det väl aldrig, men jag skulle önska att där skulle finnas ytterligare en smula drivkraft och motivation.

Två veckor kvar att jobba. Sedan slutar det regna och jag får ännu mer semester. Vi ska iväg igen. Längtar redan tills dess. You and me. Men först ska den här kvällen ta slut, vilket för min del kommer att ske ganska snart. Jag kan behöva sova lite för en gångs skull. Söndag blir ekängen-dag. Bad och fika och sånt. Sen kommer ni hem och du åker och mitt hus är stort och tomt. Då blir det 55:an och chocolat igen och jag kommer sakna dig massor men på sommaren behöver man inte vara mörkrädd.

Mad World - Gary Jules.


Alkohol dödar bakterier

Ja. Det kan man tro. Men lik förbannat sitter jag här igen och gnisslar tänder av vrede över att jag aldrig lär mig. Visst blev det bättre för ett tag, men den dimmiga och glada värmen ersattes snart av feber. Vi spelade pictionary och drack drinkar och det var massor folk och nu vill jag bara att de ska gå hem så jag kan få sova. Varför förstår de aldrig när det är dags att lämna, när festen är slut? Eller så är jag elak nu. Ibland blir jag trött på människor.

Och Burr bangade, så nu får jag inte träffa dig förrän efter Arvika. Hoppas du har det alldeles alldeles underbart där och super för två (mig också).

Vi ska åka imorrn. Jag vill inget hellre. Fåren väntar.

Det gick ganska bra att jobba ändå. De var snälla. Jag mådde kasst och Maria tryckte i mig panodil och Fredrik blandade till en mirakelmedicin mot förkylningar, sen blev jag bättre och vi var elit.

Nu krossar Per glas och jag får inte diska, men musiken tystnar och jag tror det är ett gott tecken. Dina drinkar var i alla fall godast och det är underbart att du är min.

Att få en dag

Nu är man mitt inne i det. Jobbet. Och det är verkligen så tråkigt som alla andra redan har insett. Hur kunde jag någonsin tycka att det var kul, en bra arbetsplats eller på något vis stimulerande? Nej, du har rätt Burr, jag borde verkligen säga upp mig. Men det är inte jag att göra så, bara att bita ihop och skylla mig själv.

Igår var den sämsta tänkbara dagen. Jag kommer inte riktigt ihåg varför såhär i efterhand, men allt gick bara fel och jag var på ett fruktansvärt dåligt humör. Det var bra tror jag. Kan behöva komma ner på jorden ibland. Men den haggan, hon är verkligen hemsk.

Om gårdagen var urusel var dock förrgårdagen desto bättre. Såklart. Det var ju vår dag. Ganska fint att få av någon, en dag. Du gjorde frukost till mig och gav mig massage och var allmänt snäll och sen åkte vi iväg. Landade i ett blåsigt Söderköping där man äter alldeles för mycket glass och skrapar lotter utan att vinna en miljon. Och sedan åkte vi hem till dig igen och drack drinkar och lagade godaste maten och drack vin och spelade biljard, så ja, det var en underbar dag. Du är allt och jag är bara så glad att du (vi) finns.

Och snart ska vi iväg, i alla fall en liten bit, men det räcker. Fiska och bada och mata fåren i en sommarstuga någonstans, med dig, det är min semester och jag vill bara iväg. Men innan dess är en helg. Jag tror någon kom hem precis nu och att det blir fest, för det är det alltid och jag har saknat dig.

Det är så bra ibland, att man nästan inte kan förstå det. Jag ska mest njuta.
För mycket prat om framtiden. Jag vill bara vara här, där jag är nu.

Någon glömde inte helt. Men jag tror det är kört ändå, men det kanske som sagt är lika bra. Jag är glad och det tänker jag förbli.

Systemet och Platå

Jag börjar tröttna på jobbet. Ingen motivation alls. Inget behov av pengar. Ständigt denna fråga; vad gör jag här!? När man kan vara ledig. Ser inte fram emot den här veckan med fyra hårda pass.

Å andra sidan, skulle jag nog inte klara mig utan jobb. För aldrig skulle jag kunna njuta så mycket av ledighet om det inte vore en bristvara. Som när man har jobbat sådär tolv dagar i sträck och vaknar upp den trettonde morgonen, och inser att man kan ligga kvar hur länge man vill. Det kan faktiskt hända att jag ställer väckarklockan på en omänsklig tid, för att kunna vakna och känna hur ångesten går över i lättnad, stänga av klockan och somna om. Men det skulle jag aldrig erkänna att jag gör.

Idag sitter jag i alla fall här och kan njuta av min ledighet. Ensam hemma i ett stort hus, för en gångs skull, och tystnaden känns som en befrielse. Snart ska jag börja med något vettigt, men inte än.

Helgen var bra. På topp faktiskt. Fredagen var lugn med lite släkt och familj och oxfilé och sådär. Ingen ångest över min sista kväll som tonåring. Tidig lördagmorgon med tårta och sång och massa fina saker. En sväng till Ica med mamma och därefter in till stan för att bowla med Johans familj. Något som inte gick speciellt bra, men jag skyller på alkoholen (bristen på denna alltså), och vi hade ändå rätt trevligt. Sedan var det dags för ett besök på systemet och jag kände mig märkligt skyldig, som att alla stirrade. Naturligtvis kom jag i kassakön på att jag hade lyckats glömma körkortet i bilen, som stod parkerad en bra bit därefrån, så det var bara att ställa tillbaka mina varor och traska ut tomhänt. Hämtade plånboken i bilen och hann tillbaka tio minuter innan de stängde, så jag fick tillslut min låda rödvin och halva vodka, samt gratulationer av tjejen i kassan. Nog kändes det lite konstigt, och det var mest skönt att ha det avklarat.
Åkte hem och började fixa inför kvällen. Dusch och fixa iordning sig och laga mat. Folk släntrade in allteftersom och strax efter sju tog vi fördrinken. Därpå följde en trerätters middag med massa vin och trevligt umgänge. Lite senare kom även gitarren fram och fullbordade en jättemysig kväll. Vid halv tolv var det dags att dra sig inåt stan och vi gick in på ett Platå som från början var ganska tomt men senare blev fullsmockat av folk, dessvärre mest yngre glin (som tonåringar). Träffade dock en del gammalt folk, släppte loss på dansgolvet samt fick mitt fyllekäk på kebabbaren, och hade därmed en mycket trevlig kväll.

Sov länge på söndagen och slökollade på Donny Darko med Johan. Hade bara en lättare bakfylla och kunde ta bilen till Martin framåt eftermiddagen. Träffade Elin och Oscar och handlade, lagade mat, käkade och drog oss sedan ner till Linges Svettiga Källare. Vi spelade TP, och resten får vara osagt. 

Det var helgen det, och jag tackar alla som var med och förgyllde denna. Tack även till alla fina saker, fick bl.a. en MP3-spelare, massa pengar, bikini, armband, halsband, örhängen, Björn Borg-underkläder, pocketböcker, vin, drinkbok, en Happy Hour-kladdkaka (går även att tolka på andra sätt, se bild) samt antagligen den bästa presenten; "Looserhandboken - konsten att misslyckas med allt". Nu vet jag precis hur jag ska bli av med jobbet, förlora mina vänner och krascha mitt förhållande. En litet exempel ur boken: "Ett säkert sätt att misslyckas i sexuella relationer är att vara nervös och tävlingsfixerad. Tänk därför på sexakten som en renodlad tävling och inget annat! Det gäller att komma först i mål och det finns bara en vinnare." Mycket värt att tänkas på. Jag undrar bara, vem är det egentligen som vinner?

Felle och Johan


All together


Hora Feliz
fin gåva från Martin...


RSS 2.0