Olägligt och orättvist.

Det är verkligen inte rättvist. Det är elakt. Det är ologiskt. Och det är jävligt olägligt.
Mitt högra öga är rött och lite svullet. Baserat på gammal erfarenhet har jag själv ställt diagnosen ögoninflammation. (igen!?) Om detta är korrekt kan jag nog påstå att jag är fullkomligt körd. Det är en vecka kvar till tenta och jag behöver ägna större delen av helgen samt nästkommande vecka åt att studera. Hur i helvete ska det gå till om jag knappt kan läsa talen i matteboken!?

Glädjerus.

Idag kunde jag inte undgå att vara glad. Det var en sådan bra dag bara.
Vädret spelade nog in ganska mycket, det var länge sedan solen hälsade på och den här torsdagen värmde den ordentligt.
Träningen igår var den bästa på riktigt länge, både om man ser till kvalitén på passet och min egen insats. (Jag kände av en lätt träningsvärk i Rectus Abdominis när jag vaknade imorse, och det var flera år sen sist).
Tog tag lite i skolarbetet igår och ägnade hela kvällen (bortsett från det timslånga boxpasset) åt ekonomitänkande.
Det gick sedan riktigt bra på vår redovisning i industriell ekonomi idag, alltid kul att få beröm.
Efter skolan träffade jag Sandra och fikade i ett antal timmar. Gamla minnen kan man prata om hur länge och hur ofta som helst.
Och så har jag fått en lägenhet. En trea på 65 kvadrat som är färdig för inflyttning om en dryg månad. Precis en sådan lägenhet vi velat ha, och det är visserligen läskigt att skaffa sig en sådan, men samtidigt ska det bli otroligt skönt! Nu blir det till att ägna påsklovet åt att skaffa möbler och planera inredningen :)
Min cykel rullar bra, vinden har mojnat, förkylningen lättat, stämningen i skolan är på topp (kollektiv matteångest)  och det mesta känns helt enkelt bra.

Februari är dock verkligen en tråkig månad, ingenting händer utöver det vanliga. Tentorna kryper allt närmare, men jag gör så gott jag kan. "Det viktigaste är inte att vinna, utan att kämpa hårt, ha kul, festa lagom mycket, träna och komma i form till beach 08, och att inte villa bort sig på Willys". Det vet ju varenda kotte. (Men det är ju kul att vinna också). Tja.




Trött.

Så trött.

Trött på vardagen. Trött på tidiga morgnar när man får äta frukost ståendes och leta reda på sina kläder i mörker. Trött på evighetslånga matteföreläsningar. Trött på att agera frågetecken under övningar. Trött på en värdelös ekonomiföreläsare och osystematiska formler. Trött på blåst och grå himmel. Trött på disk, matlagning, tvätt och städning. Trött på en verklighet där var dag är den andra lik. Trött på TP-spel där man inte får en enda poäng. Trött på alltid vara den som är avundsjuk.

Ibland känns det bara som att man aldrig någonsin räcker till.



Röda Mattan
Jag saknar er

Tiden som försvann.

Dagarna går för fort. Jag tycker jag gör hur mycket som helst och ändå hinner jag inte med allt jag vill. Jag prioriterar kanske fel saker, men jag önskar jag hade lite mer effektiv tid. Några timmar till mellan nio och elva sådär när man är som piggast.

Faktum är att jag saknar höstens schema lite. Den gamla goda tiden då vi gick i skolan från åtta till fem och hade håltimme någon gång mitt på dagen. Visst var det sjukt jobbigt, men jag har nog aldrig pluggat så mycket som jag gjorde då. Hade inte råd att missa varken föreläsningar eller övningar och ägnade varje hål åt matteräkning. Det var diciplin det. Nu är det alltför lätt att ta sovmorgon eller skjuta upp saker. "Det hinner jag i eftermiddag. Eller i kväll. Eller varför inte imorrn, då har jag massor tid." Tror man. När veckan, som från början såg så otroligt tom ut, sedan är slut har man inte haft en lugn stund och ändå halkat efter med skolarbetet. Jag förstår inte var all den lediga tiden tar vägen?

Analys av veckan (så här långt):
MÅNDAG:
före: Jag har en lektion, mellan 13 och 15. Massor tid över till allt möjligt nyttigt, inklusive matteplugg.
efter: Gick upp tidigt, åkte till Krisse och gjorde färdigt vår tidningsartikel. Därefter ett hårt gympass. Hem och precis hinna duscha och käka innan det är dags för dagens lektion. Efter skolan ner till stan, inhandla diverse förnödenheter (träningskläder, kaffetratt) och efter en snabb fika hem igen. Iväg till Willys och handla. MIddag. Sedan? Några timmar mystiskt försvunna. Sömn.

TISDAG:
före: Lång dag i skolan, 10 till 19. Ser ut att bli en rolig lab, monopolspel. Eventuellt matteplugg på kvällen?
efter: Gick upp tidigt. Kanske hinna plugga lite? Gjorde sjukt goda äggmackor till frukost och bläddrade igenom morgontidningen. Klockan hade plötsligt hoppat fram och jag fick stressa för att hinna till skolan. (Inget plugg. Vad hände här?). Två lektioner och sedan en lab i industriell ekonomi som visades sig vara äckligt tråkig. Monopol är kul men bokföring är mindre roligt och bokslut är hemskt. Efter fyra timmar hade vi hunnit köpa två gator och fylla i tolv A4-papper med siffror. Var helt slut när jag kom hem. Käkade mat som fanns i kylen och bjöd över min syster på "pluggkväll". Vi drack te och åt lussekatter och sedan var klockan jättemycket. Utan att vi hade fått någontign vettigt gjort. Återigen någon som stulit min tid.

ONSDAG:
före: Slutar redan vid tre. Hinner säkert räkna ikapp massor.
efter: Hade matteövning. Svårt. Halkade ännu mer efter. Kom hem strax efter tre. Pigg och hurtig. Sjukt sugen på muffins. Stack till Willys för att handla ägg. Upptäckte hur stökigt det var i köket. Slängde lite kartonger och flaskor. Gjorde muffins. Diskade. Städade. Stack till Linn för att hämta/lämna lite grejer. Städade lite mer. Piggheten hade gått över. Klockan mycket igen. Åkte över till Martin för att käka middag. Gott. Fastnade framför Simpsons. (Det får man om man inte sett på TV på månader). Kom hem. Sjukt trött. Ingen matte räknad.

Analysens slutsats: Någon stjäl min tid och jag ska plugga i helgen.

Ser inget vidare ut. Dessutom har jag blivit sjuk. Fruktansvärt tråkigt och väldigt orättvist. Jag har hunnit träna tre gånger innan jag drar på mig något som verkar utvecklas till en rejäl förkylning. Jag som skulle träna box ikväll i mina nya heta träningskläder och med Linns superhandskar. Verkligen sett fram emot det ända sedan förra onsdagen, men det kändes inte som att det var någon större vits med att gå dit och mesköra. Nu blir det några dagars vila och förhoppningsvis kan jag gymma på fredag igen.

Jag är trött på bokföring, kyla och ont i halsen. Ge mig påsklov, värme och ett rejält boxpass. Ciao.

Opera och vårväder.

Det är vår i luften, helt underbart. Klarblå himmel och solsken hela helgen, svettigt med vantar, det är inte längre mörkt klockan fem, gräset är grönt och påväg hem från träningen kände jag doften av nygrillat. Längtar efter att det ska bli lite varmare bara så man kan börja använda sina vårkläder (köpa lite nya) och gömma dunjackan längst in i garderoben.

Träning idag var sådär, step-pass är inte jättekul, men man ska ju börja någonstans. Jag orkade i alla fall mer än två armhävningar den här gången. Man kan inte kräva så mycket mer av någon som slappat sig igenom de  två senaste åren. Imorgon ska jag i alla fall inviga gymmet, blir intressant att se hur det går.

Helgen har varit toppen, för det mesta. God mat och gott vin i fredags kväll, heldag i Malmö igår. Hann se det mesta av innerstan, besöka slottet och dess museum, avnjuta en häftig operapremiär samt äta en sjukt god middag på en fransk restaurang. Operan var som sagt häftig, om än stundtals lite seg. Hela handlingen gick att sammanfatta med två meningar och även om musiken var underbar blev det ibland tråkigt när de sjöng samma sak femton gånger. Det var dock en upplevelse jag inte velat missa, och jag går gärna på opera igen om det finns någon med lite mer handling i :). Idag tog vi oss ut till Novalund för att inhandla en dammsugare, så nu är jag lycklig. Lite fika med semlor och kaffe latte och sedan skjutsade Johan sina föräldrar till tåget medan jag stack och tränade med min syster.

Dags för dusch och sedan svänga ihop något till middag. Jobbigt att laga mat nu när man ätit ute hela helgen, man blir snabbt bortskämd. Men det är ju så det ska vara. Lyx vore inte lyx om inte vardagen fanns. Tjo.

Phadderhysteri.

Tänkte egentligen gymma nu på morgonen men träningsvärken i armarna satte stopp för det. Blev en lugn sovmorgon istället, skönt att äta frukost och läsa morgontidningen hur länge som helst.

Jag har tagit tag i det mesta nu. Hade en ovanligt företagsam dag igår. Efter två föreläsningar ägnade jag eftermiddagen åt flerdim och räknade en massa tal. Gick ovanligt bra och jag ska nog kunna ta ikapp resten i helgen. Handlade, lagade sjukt god flygande jacob, diskade samt hindrade lägenhten från att börja gro igen. Nu är det (bortsett från golvet) fint här igen. Skönt att vara duktig och ha en ledig helg framför sig där bara nå få pluggtimmar är inplanerade. Annars blir det som sagt opera i Malmö och en del träning ska också hinnas med.

Var på intervju på Hallands igår också. Krisse har nominerat mig till sexmästare, en av förmansposterna, och jag trodde det skulle vara en oseriös liten frågestund. Var inte alls beredd när de frågade saker som "Vad har du tänkt laga för mat på den sittningen?", "Varför borde just du bli sexmästare?" och "Vad har du för förmanslöften?". Blev mest en massa stammande svar och jag kände mig ganska bortgjord. Nu ska jag bearbeta det och försöka gå vidare. Finns andra saker att engagera sig i, för sexmästare på Hallans blir jag definitivt inte :)

M-phös har presenterat sig och nu har alla drabbats av phadderhysteri. Vilken röra. Ingen kan bestämma sig, alla har lovat olika personer att vara med dem, och nu kommer det fram vilka som egentligen inte tycker om varandra. Lite småkul men jag är mest trött på karusellen. Spelar inte jättestor roll vilken phaddergrupp man hamnar i egentligen, och det är två månader kvar tills grupperna ska vara anmälda. Sluta hetsa säger jag.

Dags för dusch med förhoppning om att jag ska orka lyfta armarna tillräckligt högt för att kunna tvätta håret. So long.

The Studio

Hann även med en sväng till Malmö i lördags där Linn och jag blev sminkade och plåtade av profesionella make up artister respektive fotografer. Sället hette The Studio, var beläget på tolfte våningen i Turning Torso, och allt utom själva bilderna var gratis. Feel free to make a comment!

PoseFelle


PoseFelle röd



PoseFelle rosa



Felle o LInn

Denna bild är inte tagen i samma studio som övriga utan visar mig och Linn i Macke´s (a.k.a Sqört´s) kök. Förfesten var himla rolig. Resten är inte värd att minnas.

Box och nytt place.

Har precis kommit hem från träningen. En timmes boxpass med Linn och jag är riktigt trött. Det är i och för sig inte så konstigt eftersom jag inte tränat seriöst på kanske ett år. Riktigt kul var det i alla fall, nu blir det att lägga upp ett träningsschema och verkligen hålla det. Komma i form till sommaren är planen. Lyckas jag bara hålla motivationen uppe ska det nog gå bra.

Annars är det rätt trögt just nu. Värst är det med skolan och de kurser vi läser nu. Så fruktansvärt tråkiga. Svårt att inte somna på föreläsningar och omöjligt att inte halka efter på övningar. De senaste tre dagarna har jag ägnat nästan all min lediga tid åt ett grupparbete i Industriell Ekonomi. Uppgiften är att skriva en populärvetenskaplig artikel om en entrepenör och jag är sjukt trött på meningsuppbyggnader och brist på synonymer. Nu är vi i alla fall nästan klara med den och resten av veckan är ljusare.

Helgen blir riktigt bra. Johans föräldrar kommer hit och hälsar på, så på lördag tar vi en sväng till Malmö för att bl.a. gå på opera. Riktigt häftigt! Sånt som man måste ha gjort nån gång. Ser verkligen fram emot att bara ta det lugnt och umgås med en underbar familj :)

Kan nog vara rätt nyttigt med en lugn helg för min del. En hel det fest var det i helgen och även om torsdagen och fredagen var relativt lugna blev det nog några shots för mycket i lördags. Lite skärpning på den fronten i fortsättningen. (Och tack Linn!)

Flytt var bra. Trivs kanon i vår nya lägenhet, framför allt för att det är lättare att hålla ordning när det är rent från början. Ska verkligen försöka hålla koll på mina grejer nu, vill inte riskera att bo i ett bombnedslag igen. (Kan dock bli lite svårt att hålla rent utan några som helst städgrejer, typ dammsugare, så om någon vill bli av med sin är det bara att höra av sig).

Peppar som tusan på Geilo. Inte många veckor kvar? Du och jag och en stuga mitt på fjället, och god mat och dyrt vin och bara skidåkning och vila. Det behövs.

See you when I see you.

RSS 2.0