Nostalgi.

Det är påsk. Det känns inte riktigt så. Man har inte märkt av något speciellt, plötsligt vaknar man upp och ska måla ägg och äta sill, och sedan är det över. Men det är ju inte så märkvärdigt egentligen. Om man inte är så mycket för det där med religion, vilket jag nog kan påstå stämmer in på mig. Jag vann i alla fall äggtävlingen med mina mycket proffessionellt och konstnärligt målade rosa- och blåfärgade blommor. (HA Bild-Åsa, nu ångrar du att du bara gav mig ett VG).

Det är lite kul det där med kunskaper. Jag har alltid varit ganska bra på huvudräkning. Har läst fyra mattekurser på universitetet där hjälpmedel såsom miniräknare är otillåtna och alla beräkningar görs i huvudet. Inga problem, den matten går galant. En blivande civilingenjör kan multiplikationstabellen i sömnen. Men när man drar på sig sina jobbkläder och går in i rollen som butiksbiträde, då rinner all kunskap bara bort.

Jag jobbade idag. Skulle göra småmackorna till att börja med.
Fråga: En stor baguette delas i tre mindre delar. Jag skall göra 69 sådana mindre baguetter. Hur många stora baguetter går åt?
Svar: (Efter en lång tids klurande): 13 stora baguetter.
Jag räknade säkert tio gånger och kom fram till samma svar varje gång, således stämde detta. Problemet var bara att det såg väldigt lite ut för att vara 69 mindre baguetter. Jag förstår fortfarande inte vad som blev fel.

Det var kul att jobba. Jag har ett stort skärsår på fingret och ruskigt ont i fötterna. Men det var kul. Det där stället kommer jag nog alltid att känna mig lite hemma på. Nostalgi. Andra må drömma mardrömmar, vara fördomsfulla och förakta hur mycket de vill. Jag trivs där.

Veckan gick snabbt. Den försvann och jag slapp rastlöshet-ångesten. Det mesta med vår lägenhet har klarnat och jag bara längtar efter att få flytta in. Så skönt med eget place, och framför allt; ett place med space! Det kan jag skriva hur många gånger som helst. Space är underskattat.

Pepp. Imorgon, tidigt, bär det av till Geilo. Till en trästuga som ligger mitt på en fjällsluttning och lättast nås på skidor. Till röda kinder och varm choklad med mängder av grädde och åkning i pudersnö och solsken och kall öl i bastun och bara den godaste maten och det där lugnet som endast infinner sig där. Mer nostalgi. Så mycket nostalgi det kan bli. Jag tror det blir en toppenvecka.

(Och jag slipper hoppa av skolan och gå till sjöss).

Det rullar på.

Nu är jag riktigt trött på ikea och dess utbud. Man kan inte kombinera billy-bokhyllorna som jag vill. Fel längd, fel djup, fel dörrar. Två besök på två dagar och ännu hopar sig problemen. Det får ordna sig, på något sett. Men det är sjukt mycket vi måste köpa.

LHC gick vidare till semifinal idag och jag slog vad med johan om att de vinner hela slutspelet. En flaska vin står på spel. Dock sa vi ingenting om huruvida flaskan ska vara oöppnad eller ej. Han får nog en urdrucken om jag förlorar.

Tentaresultaten har kommit upp. För somliga, jag själv inte inkluderad. Orättvist! Håller tummarna för en 4a i flerdimen, får antagligen veta imorrn. Hoppa av skolan och gå till sjöss annars?

Imorrn ska jag upp tidigt och baka göra en tårta till siz. Jag har varit sugen på gräddtårta med hallon hur länge som helst. (Flera dagar alltså). I alla fall är det roligare att ge bort den till någon, än att göra till sig själv. Man kan ju äta lika mycket ändå. (Och jag tränar inte, så jag kan äta hur mycket som helst!).

Det är ganska kul att vara hemma, fortfarande. Jag har spenderat rätt mycket tid på att göra ingenting. Är imponerad över mig själv som ännu inte tröttnat. Jag blir vanligtvis rastlös efter två dagar och måste ha något vettigt att sysselsätta mig med. Nu har jag äntligen lärt mig hur skönt det är att bara slappa. (Under en begränsad tid). Dags att sova. Sweet dreams.

Vinterväder.

Ja, man skulle nästan kunna tro att det var jul. Det har snöat hela dagen och nu ligger ett decimetertjockt vitt lager och lyser upp mörkret. Ganska mysigt, om än lite onödigt. Och det var inte så kul att köra bil. Jag blev nerstänkt av en fartdåre på 70-väg, hela framrutan täcktes av snöslask, men som tur är har jag tillräckligt med vett för att köra långsamt i snöoväder. Man vill ju inte riskera något, det är fyra dagar kvar tills min prövotid går ut och jag kan börja köra lite galnare!

Lov är himmelriket. Så mycket space att gå omkring i, så mycket tid över till nyttiga saker eller bara allmänt slappande. Åter träffa de där som betyder så mycket mer än man själv inser. Fika på chocolat. Äta frukost på chocolat. Hänga. Ha filmkväll. Supa. Snurra runt på platens. Åka till simhallen och ha spa-avdelningen för sig själv med emma (det gör vi om!!).

Något som inte är himmelriket däremot är den nya ikeakatalogen. Ologisk, svår att slå i, ofullständig och missvisande. Inte speciellt mycket hjälp där inte när man ska inreda en hel lägenhet.

Veckans
◊ besvikelse: Platens är heldött på onsdagar
◊ vuxenpoäng: Kolla på soffor och köksbord och gardiner på ikea
◊ stora njutning: Fyllekebab på hakepi. Frågan är bara om den är så god som den smakar eller om kebabställena i skåne är så usla?

Nu ska jag undersöka huset och se vad för onyttigt man kan finna. (Träning och sånt kan man ändå inte hålla med på med när man är ledig, Lika bra att äta gott när man kan). Ciao!

RSS 2.0