Gott nytt år!

Hej allihopa!

Som ni har märkt har jag tagit jullov och bloggen med mig. Nu är jag dock tillbaka, full av energi och motivation!

Jag har haft en alldeles underbar jul med familj och släkt, ätit hur mycket gott som helst, fått fina julklappar, umgåtts, tagit det lugnt och helt enkelt bara haft det bra.

Nu är årets sista dag kommen och en liten sammanfattning av 2008 kommer i dagarna. Strax ska jag bege mig till Martin Linge där den numera tradiotionella nyårsmiddagen hålls. Ser ut att bli en relativt lugn tillställning i år, inte mig emot! Tror det kommer bli toppen!

Jag och isbjörnen önskar er alla ett riktig gott nytt år!





Lite förändring sen sist..

Galet.

Förvirrade tider. Galna tider. Passande för ett jordskalv i Skåne. Det är inte ofta man blir väckt av att hela lägenheten verkligen skakar!

Runt kvart över sex imorse (tydligen, jag hade inte riktigt koll på tiden i mitt yrvakna tillstånd) satte det igång och ska ha hållt på i fem-tio sekunder, men nog kändes det längre. Min första tanke var "Åh, coolt, jordbävning!", nästa "Näh, vadå, sånt händer inte här. Jag inbillar mig!". Minns att jag gick upp och öppnade sovrumsdörren som skakade något fruktansvärt, därefter intalade jag mig själv att hela situationen bara var en illusion, och somnade om.

Tydligen var detta (antagligen) det största skalvet i Sverige på över hundra år. Har läst lite kommentarer från folk runtom i länet och de flesta verkar antingen tycka att det var obehagligt och fasar för att jordens undergång nu närmar sig, eller också anse att skalvet var larvigt litet och uppståndelsen överdriven. Säga vad man vill, men jag tycker bara det var grymt häftigt!!

Över till annat, senaste veckan har varit fortsatt upp och ner. Jag har fastnat i en riktig svacka, och är definitivt inte ensam om det. Det är mörkt, grått, tråkigt, ångestfyllt och alldeles för mycket. Så mycket att man tillslut bara kopplar bort allting och ägnar sig åt annat.

För att liva upp stämningen har jag bland annat varit på en impulsshoppingtur till ikea där jag övade på att backa med släp, tagit itu med träningen och redan märkt resultat, nästan lärt mig att lösa en 4*4 rubiks kub, sett på underbara julfilmer (Love Actually, Die Hard II) samt påbörjat julklappsinköpen. (En är färdig, de övriga lär antagligen i vanlig ordning inhandlas den tjugotredje.)

Resten av tiden går åt till att längta hem-hem. Jag behöver ledighet och tid att återhämta mig efter den här snurriga, galna hösten!

Underbar.

Ja, det var ett sen tag. Vet inte riktigt vad jag ska säga till mitt försvar, men helgen var fullspäckad och resten av mina mycket rimliga skäl till frånvaro tänker jag inte ta upp här.

Mitt nya liv har pågått i en dryg vecka och nu tror ni säkert att jag har hållt mig borta från bloggandet för att jag inte vågat erkänna att det har gått åt skogen. Riktigt så drastiska ska vi inte vara, men visst ligger det lite i det
. Som någon kommenterade tog jag mig nog vatten över huvudet när jag bestämde mig för att allt skulle bli bättre på samma gång. Fester har av förklarliga skäl varit svårt att hålla sig från, ordentlig sömn har jag inte fått på länge och motivationen till plugg är låg, riktigt låg. Men å andra sidan har jag haft en helt underbar helg och känt mig lyckligare än vad jag gjort på flera månader. Eftersom detta är själva målet med hela "nya livet"-grejen måste jag därför säga att jag ändå tycker jag har lyckats till viss del.

Som sagt, vilken helg! Totally awesome. Älskade Emma, Ida, Becca och Emma var här och förgyllde tiden. Det var galet mycket fest, tjejsnack, skratt och minnen.


Hämtade upp dem på stationen i fredags eftermiddag och vi hann med en fika på Espressohouse innan det var dags att åka hem till mig och förbereda oss inför kvällen. Krisse hade födelsedagsfest på Hallands, en mycket efterlängtad tillställning, och det blev precis så kul som vi hoppats! Förfest, sittning, mellansnack, fest, dans till stängning och därefter grym efterfest hos mig med singstar fram till halv sex på morgonen. (Ja, stackars grannar).

Lördagen var lite lugnare. Sightseeing i Lund, snabbvisit i domkyrkan och ännu ett besök på Espressohouse. Tacos och förfest, mängder med drinkar och ännu mer singstar. Den planerade utgången blev visserligen aldrig av, men det blev en toppenkväll ändå. Helt fantastisk!












(Ja, det går alldeles utmärkt att äta cider. Gott är det också, men man mår lite illa efteråt. Och det är kallt!)

Thank you babes!


Juletider och förändring.

Igår var det första advent. Mys och julbak hos syrran skulle det bli. Mysigt blev det, med tända ljus och vacker julmusik, men baket gick väl sådär. När Linn var klar med sina trettiotvå lussekatter hade jag lyckats forma fem klumpar på min plåt. Inga vidare skills där alltså.

Åkte hem och vilade efter den hårda persen för att sedan göra ett nytt försök att komma in i julstämningen. Jag bestämde mig för att klä granen.





Denna procedur tog inte särskilt lång tid.

Däremot ägnade jag en bra stund åt att beundra mitt verk. Och medan jag satt och betraktade denna lite klena, ensamma skapelse bestämde jag mig för att nu var det dags för en förändring. (För min egen del alltså, inte för granens.)

Jag har grävt ner mig, gråtit, grubblat, grälat och genomlevt mindre roliga dagar. En hel del har retts ut och det känns bra, åtminstone till hälften. Det är dags att gå vidare nu.

Så, idag började jag mitt nytt nya liv. Ja, jag vet. Det är sånt man har sagt, gång på gång, och aldrig lyckats hålla mer än några timmar. Men den här gången är det annorlunda. Så det så!

Jag har numera en hel drös bestämmelser att följa. Det handlar till största del om bättre matvanor och dygnsrytm, mer träning, plugg och städning samt mindre onyttigheter, undanflykter och förhalanden.

Och så har vi det viktigaste av allt, mina och min kära systers två gyllene regler, som kommer att göra oss mycket lyckligare i slutändan:

1. Inga killar

och, som följregel för att kunna följa första regeln;

2. Inget festande

(Ett undantag av regel nummer två kommer dock, av förklarliga skäl, att göras på fredag).

Mycket vågat att lova något sånt här i sin blogg. Desto mer spännande då att se hur det går. Ni får hålla koll på mig!

RSS 2.0