Ön där man alltid har motvind.

Gotland, ja, med Johan och hans famij. Det var nice. Det var lite blåsigt, regnigt, kallt, hungrigt, åskigt och läskigt, men också trevligt, gott, vågigt, fint, mysigt, soligt, skönt, intressant, roligt, raukigt och väldigt härligt. Kanske inte allt på samma gång, men lite.

Bil till Oskarshamn och färja till Visby. Det var regnigt (regnet), gott (hamburgaren), mysigt (filmen på båten) och vågigt (vågorna).

Sedan cyklade vi mycket (åtminstone kändes det så). Det blev nog bara fyra-fem mil per dag. Att cykla var regnigt, fint, jobbigt, skönt, roligt, blåsigt och härligt (lite beroende på vädret).

Vi bodde i campingstugor och vandrarhem längs vägen. Mycket mysigt. Och åt supergod mat varje kväll. Mycket gott.

Färden gick längs kusten till Lummelunda-grottorna (kallt men intressant) och vidare till metropolen Lärbro. Där finns både Ica och Konsum men inte en enda restaurang (hungrigt).

Vidare genom motvinden till Fårösund och Fårö. Här var det väldigt fint, både vad gäller natur och cykelvägar. Vi såg en av världens finaste sandstränder, men det var åskigt och blev inget bad. Här fanns även raukar (raukigt) och vi hälsade på Ingemar Bergman vid hans grav (läskigt). Trevlig men väldigt regnig och motvindig ö.

Efter Fårö bar det av västerut igen. Fortfarande blåsigt och vinden hade naturligtvis vänt så att vi återigen hade motvind, men nu sken solen (soligt) och att cykla var mest härligt.

Badade på en fin badplats och tog oss på mysiga skogsvägar till staden (byn/samhället/orten?) Slite. Här åt vi på en mycket intressant restaurang. Det är nästan värt ett eget inlägg någon gång.

Och så tillbaka till Visby, på lördagen. Min Johan ville fylla år, så det fick han. Vi bodde på hotell (mysigt, skönt) och drack mousserande vin (gott) och badade 2xbastu (varmt, mysigt, skönt) och badade i poolen och åt väldens godaste mat på en jättefin restaurang (gott, varmt, mysigt, skönt) och drack vin och öl och cider och hade det hur bra som helst (bra).

Sista dagen, söndag, åt vi lyxig frukost och strosade runt i staden. Det var sista dagen på medeltidsveckan och kryllade av människor. Jag sköt pilbåge på den stora marknaden och åt kanderat äpple och medeltiska brända mandlar. Mysigt och härligt.

Sedan färja tillbaka till fastlandet, bil till Linkan och käk på McDonalds som avslutning.

Visby är en fantastisk stad och Gotland landskap är underbart. Om bara vinden kan tänka sig att vara lite snällare åker jag definitivt tillbaka.

Kommentarer
Postat av: lisa

Få gratis smink eller presentkort genom att samla poäng! Bli medlem på gratismakeup genom att klicka här nedan så får du 50 poäng som välkomnspresent!



http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=19411

2008-08-13 @ 16:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0